avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa decesul tatalui

Buna ziua,

Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala.
Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este urmatorul:
-apartament pe numele lui,dobandit dupa divortul de mama mea naturala si inainte de casatorie cu mama vitrega
-casa +terenuri la tara -ramase de la parintii tatalui meu(netrecute pe numele lui, la data decesului acestuia)
Intrebarea mea este urmatoarea:Daca mama vitrega(sau oricare dintre copii ei -are 2 copii din prima ei casatorie) mosteneste(mostenesc)ceva din cele enumerate mai sus?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
Pettria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pettria , utilizator 17:24, 9 Iulie 2015
Soția supraviețuitoare moștenește 1/4 din ce avea tatăl la data decesului sau, inclusiv ce acea de moștenit la rândul.sau.
Sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din masa succesorala,alaturi de copii defunctului pe linie sangvina (de sange),Copii mamei vitrege vor mostenii pe mama lor si pe tatal lor.
Va multumesc pt. raspuns.
As avea nevoie de inca un raspuns din partea d-voastra.
Daca parintii doresc sa "vanda" tot din patrimoniul lor(act vanzare -cumparare),legea interzice acest lucru,ceva de genul...ca nu au unde sa locuiasca la batranete. Sau este cazul cand, vor sa lase rudelor ...copii,nepoti (tot la fel act vanzare cumparare cu clauza de intretinere)?
O zi minunata in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)