Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala.
Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este urmatorul:
-apartament pe numele lui,dobandit dupa divortul de mama mea naturala si inainte de casatorie cu mama vitrega
-casa +terenuri la tara -ramase de la parintii tatalui meu(netrecute pe numele lui, la data decesului acestuia)
Intrebarea mea este urmatoarea:Daca mama vitrega(sau oricare dintre copii ei -are 2 copii din prima ei casatorie) mosteneste(mostenesc)ceva din cele enumerate mai sus?
Sotul supravietuitor mosteneste 1/4 din masa succesorala,alaturi de copii defunctului pe linie sangvina (de sange),Copii mamei vitrege vor mostenii pe mama lor si pe tatal lor.
Va multumesc pt. raspuns.
As avea nevoie de inca un raspuns din partea d-voastra.
Daca parintii doresc sa "vanda" tot din patrimoniul lor(act vanzare -cumparare),legea interzice acest lucru,ceva de genul...ca nu au unde sa locuiasca la batranete. Sau este cazul cand, vor sa lase rudelor ...copii,nepoti (tot la fel act vanzare cumparare cu clauza de intretinere)?
O zi minunata in continuare!
Succesiune
labuta
Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)