avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidiva postexecutorie conducere in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidiva postexecutorie conducere in stare de ebrietate

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri si va rog sa ma ajutati. Anul trecut am divortat de fostul meu sot dupa 31 de ani de casatorie, cauza fiind bautura si scandalurile.
Ca urmarea a conducerii in stare de ebrietate, are doua dosare penale, unul pentru alcool la volan (septembrie 2007), peste 0,40 in aerul expirat si celalalt pentru conducere fara permis si in stare de ebrietate (pentru ca i se suspendase permisul din sept. 2007), din aprilie 2008, va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa se aplica. Mentionez ca in anul 2000 a primit o pedeapsa de 2 ani de inchisoare, (din care a facut 1 an si jumatate pentru ca a intervenit o amnistie), tot pentru conducere in stare de ebrietate.
A fost reabilitat cred ca in 2004, dupa ce a introdus actiune de reabilitare.
Nu doresc informatia pentru a-l ajuta, ci pentru ca am scos apartamentul de 2 camere la vanzare. Cu toate ca acum este de acord cu vanzarea, mi-e teama ca in cazul in care vom avea cumparatori, se va razgandi. Ne-am inteles sa vindem apartamentul la pretul pietei si sa impartim in jumatate banii primiti, ca sa mearga cat mai repede.
Situatia este de nesuportat......duce aceeasi viata fara griji ca si pana acum, bea la fel de mult. Nu vreau sa ma plang, ci am expus doar situatia mea.
Va multumesc.
Avand in vedere antecedentele sale penala , probabil ca se va dispune o pedeapsa privativa de libertate , anume pedeapsa cu inchisoarea .
Nu se va putea dispune suspendarea conditionata a pedepsei , intucat a fost condamnat la pedeapsa mai mare de 6 luni , si nici cea a suspendarii sub supraveghere , intrucat s-a dispus peseapsa cu inchisoarea mai mare de 1 an.
Nu s-ar intruni nici cerintzele legale cu privire la suspendarea executarii pedepsei la locul de munca.
Din cele relatate de dvs sanctiunea ar fi pedeapsa cu inchisoarea
Ba da! Pentru fapta din 2000 a fost reabilitat.
Art.81 alin.1 lit.b din cod prevede ca, instanta poate dispune suspendarea cond.a executarii pedepsei daca infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, afara de cazul cand condamnarea intra in vreunul dintre cazurile prev. de art.38 din cod(condamnari care nu atrag starea de recidiva).
Problema care se pune insa, este daca aceste doua fapte pentru care este judecat au fost savarsite in concurs.
Daca sunt in concurs si pedeapsa rezultanta va fi de cel mult doi ani, va putea obtine o suspendare.
Daca nu...#-o

greu de spus ca instanta va dispune suspendarea conditionata a pedepsei ,avand in vedere trecutul infractorului, chiar daca a fost reabilitat el a continuat sa comita infractiuni ,tocmai de aceea legiuitorul roman statueaza prin art 81 lit.c cod penal -...se apreciaza ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia(nu e cazul la omul nostru)-deci aplicarea suspendari facandu-se aplicarea art 81 este facultativa pt instanta..nu ca si alte prevederi care sunt imperative ...
Multumesc mult celor care mi-ati raspuns. Sunteti o echipa de profesionisti, gata sa ajute cu un sfat oamenii necajiti.
"Instanta va putea" spune textul. Mergand, asadar, pe interpretarea gramaticala a normei, e clar ca dispozitiile nu sunt imperative si suspendarea ramane la latitudinea judecatorului.
Acum depinde si de circumstante. "De omul nostru" cum spunea Capitan.
Ca o paranteza, va spun ca am avut un dosar similar si am reusit sa obtin o suspendare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
ContSters53919, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)
Recidiva - conducere in stare de ebrietate floriancristian floriancristian Buna seara. Am un prieten care acum aproximativ 3 ani de zile a condus in stare de ebrietate... dupa judecata a primit pedeapsa de inchisoare 1 an cu ... (vezi toată discuția)