avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna, sunt director de magazin si mi-am depus demisia in data de 23.08., cu preaviz, am anuntat la firma ca vreau sa plec mai repede, adica nu pot respecta preavizul de 30 de zile, si m-i s-a spus ca atunti voi putea pleca de la firma cand vor veni ei la inventar,( dar ei nu vor veni in urmatoarea saptamana, deoarece au alte planuri, dupa cum mi-au spus) deoarece trebuie facut inainte de plecarea mea.
Ideea este ca nu ma pot intelege cu ei si eu ar trebui sa lucrez in alt loc cu data de 01.09. Intrebarea este daca plec , ultima zi de lucru fiind pe 31.08 si nu ii mai anunt ci pur si simplu merg la magazin sa predau cheile, ce se poate intampla?
am inteles ca voi primi niste absente nemotivate, cu ce ma afecteaza acest lucru pe viitor?
si am de primit si o garantie de la ei, care m-i s-a tras luna de luna, aceasta garantie o mai primesc daca plec neanuntata, demisia fiind trimisa la ei si am inteles ca voi primi si o copie a ei cu numar de inregistrare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 27 August 2011
Daca nu respectati perioada de preaviz, in care avetio obligatia sa va prezentati la lucur vi se poate defscae disciplinar CIM
Se poate depune demisie la zi ,nu aveti obligatia legala sa o notivati, Dar aveti o gestiune pe care e bine sa o predati dumneavoastra, nu comisia ce se formeaza in cazu in care nu vreti sa o predati personal , aveti o garantie la firma care nu se deblocheaza pina nu se face predarea , chiar daca e depusa la banca E vond de garantie si nu vi da banca pina nu prezentati de la firma , ca nu aveti debit (datorie) asupra firmei
alexandruteutisan a scris:

Se poate depune demisie la zi ,......

Nu exista asa ceva reglementat in Codul Muncii .. ori este demisie ori se doreste incetarea cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva emil_sorin emil_sorin Buna, Doresc sa ma ajutati in problema mea : In data de 15 august m-a anuntat seful direct ca se v-a desfinta postul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz forraistefan forraistefan Buna ziua , Am fost angajat la o firma dealer Cosmote din data de 01.08.2013. In luna Februarie 2014 in urma a mai multor conflicte cu angajatorul fiindca nu ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? oana25 oana25 Buna ziua...Ma numesc Oana si am si eu cateva nelamuriri pentru ca am cerut pareri in stanga si in dreapta si primesc raspunsuri diferite. Situatia mea este ... (vezi toată discuția)