Legat de pensia militara de urmas, am o intrebare: daca ma inscriu la o scoala de arte ( de 3 ani), mai pot beneficia de pensie, dupa ce am absolvit o facultate ?Sau studiile urmate trebuie sa fie superioare, adica o facultate/universitate.
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune: Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
2. Asadar nu se spune nimic de nivelul studiilor ci numai sa fie o forma de invatamant organizata potrivit legii.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Puteti sa imi spuneti daca Centrul Cultural "Teodor T. Burada"( vechea scoala de arte si meserii)- Constanta este o forma de invatamant organizata,potrivit legii sau unde pot sa ma interesez.( daca diploma de absolvire este recunoscuta de Ministerul Muncii sau Ministerul Culturii)
Pensie de urmas
Catalin1991
As vrea sa stiu daca pensia de urmas se acorda si in situatia continuarii studiilor universitare la o facultate la forma de invatamant ID. Conform mentiunilor ... (vezi toată discuția)