avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas - Scoala de arte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas - Scoala de arte

Buna ziua, asi dori sa aflu daca o scoala de arte (curs foto/design cu durata de 2 ani) se accepta ca si forma de invatamant pentru pensia de urmas?

Mentionez ca am 24 de ani, si pana acum nu am beneficiat de pensie de urmas. Pe langa acest lucru cunosc persoane care cu acest curs primesc pensia insa cei de la casa de pensii mi-au comunicat ca in mod normal ar trebuii sa urmez cursurile unei facultati, ori postliceal.

Cei de la scoala respectiva mi-au comunicat ca ei sunt o institutie culturala, si nu apartin de ministerul educatiei. Si ca diploma primit nu este una acceptata de catre ministerul educatiei. Cursurile sunt non-formale.

Cunosc foarte multe persoane care cu ajutorul acestui curs au reusit sa scape de obligativitatea armatei (cand inca mai era obligatoriu)

Astept cu interes raspunsulie Dvs!

Cu stima,
patko
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 3 Septembrie 2013
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

2. Intrati pe site-ul Ministerului Educatiei, dati toate datele despre scoala si intrebati daca este recunoscuta sau nu de minister.
Buna, va multumesc mult pentru ajutor! Am mai citit raspunsurile Dvs aici pe forum, si de cele sus mentionate stiam. Puteti sa imi spuneti unde mai exact pot verifica pe site-ul lor? Sau sa cer informatii prin mail?

Cu stima,
patko
Intrati pe
[ link extern ] /
si poate va descurcati mai bine ca mine (nu gasesc o adresa de e-mail pentru petitii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala postliceala -pensie de urmas ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Daca vreau sa urmez o scoala postliceala pot lua pensie de urmas? Sau doar pt facultate e valabil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas krys_xndr krys_xndr Legat de pensia militara de urmas, am o intrebare: daca ma inscriu la o scoala de arte ( de 3 ani), mai pot beneficia de pensie, dupa ce am absolvit o ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)