avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... SCOALA POSTLICEALA -PENSIE DE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

SCOALA POSTLICEALA -PENSIE DE URMAS

Buna ziua,

Daca vreau sa urmez o scoala postliceala pot lua pensie de urmas? Sau doar pt facultate e valabil? Multumesc!
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

2. Asadar este vorba de "o forma de invatamant", oricare ar fi ea, nu neaparat studii universitare.
Multumesc!
Buna ziua.
Cursurile de formatiune profesionala sunt acceptate?
Dar universitatile online?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas hirtan-ana-madalina hirtan-ana-madalina buna ziua!am varsta de 22 de ani, urmez o scoala postliceala si primesc pensie de urmas de 350lei.Din 14 iulie 2012 am inceput sa lucrez cu contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - scoala de arte patko patko Buna ziua, asi dori sa aflu daca o scoala de arte (curs foto/design cu durata de 2 ani) se accepta ca si forma de invatamant pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas moriko27 moriko27 Buna seara ........va rog sa-mi spuneti daca se poate,urmez o facultate particulara ,am dreptul la pensie de urmas?am 23 ani ,daca da ,pana la ce varsta am ... (vezi toată discuția)