avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot fi taximetrist daca sunt cadru militar?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot fi taximetrist daca sunt cadru militar?

As dori sa stiu daca in calitate de cadru militar(M.Ap.N.) pot din punct de vedere legal sa practic activitatea de taximetrie in afara orelor de program. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:35, 28 August 2011
Cu conditia sa obti un atestat de taximetrist. Bafta la clienti.
Legea 80/1995 - Statutul cadrelor militare

Art. 30
Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate au obligatia de a nu efectua activitati care contravin demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.
Cadrelor militare in activitate le este interzis:
a) sa indeplineasca alte functii decit cele in care sint incadrate, cu exceptia cumulului prevazut de lege, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale;
b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.

Deci? am voie sa practic activitatea de taximetrist in afara orelor de program?cum interpretati art.30 din legea 80/1995- Statutul cadrelor militare? imi da voie sau nu? este vreo modificare ulterioara sau vreun ordin al MApN care sa clarifice? multumesc anticipat pt. raspuns.
Poate ar fi bine sa puneti aceasta intrebare pe aceasta adresa de e-mail publicata pe site-ul Ministerului Apararii Nationale, pentru ca din articolul citat rezulta, se pare, ca nu aveti voie.



RELAII CU PUBLICUL (Audiene, petiii, cereri, reclamaii, sesizri, propuneri)
[...]
E-mail: srp@mapn.ro



Desigur ca orice informatie a cuiva de pe forum mai bine informat este binevenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare part time Lavinia15 Lavinia15 Buna ziua, Am o intrebare dac cineva lucreaza in Mapn poate sa se mai angajezi si in alt loc de munca Part time? Multumesc si astept raspuns (vezi toată discuția)
Plutonier major mapn al doilea serviciu ,,job,, am voie si in ce conditii? ContSters309565 ContSters309565 Plutonier major M.A.P.N. intr-o unitate militara . INTREBARE ? AM VOIE SA LUCREZ SI CA ADMINISTRATOR DE AS. PROPRIETARI ? Trebuie obligatoriu sa am ... (vezi toată discuția)
Pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala? bassmafya17 bassmafya17 Daca sunt cadru militar activ,pot deschide pe numele meu vreo forma de societate comerciala,SC.,SRL,SRL-D etc.,dar fara sa imi afecteze locul de munca? (vezi toată discuția)