avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol.

Buna ziua !
Pe un Titlu de proprietate sunt trecute doua surori,din care una este mama mea, care a decedat anul acesta in luna aprilie.Am mers la un notar din localitatea in care mama a avut ultimul domiciliu si am facut succesiunea,in urma careia eu si fratele meu suntem mostenitorii partii de teren pe care a avut-o mama.Sora ei,care este trecuta pe acelasi Titlu de proprietate este in viata.
.Exista doua Contracte de arendare-incheiate,unul de mama,celalalt de sora ei-pe suprafata trecuta in Titlul de proprietate(cate jumatate pentru fiecare).Conform unei clauze din Contractul de arendare,acesta se incheie in cazul decesului arendasului/arendatorului.Deci Contractul de arendare incheiat de mama mea,pe suprafata ei de teren,nu mai este in vigoare.Pentru a incheia un nou contract,eu si fratele meu,in calitate de mostenitori legali,trebuia sa ne exprimam dorinta in scris,in termen de 30 de zile(asa scrie in Contractul de arendare),ceea ce nu s-a intamplat si astfel.consider ca noi nu mai avem nici o obligatie fata de societatea respectiva.
Am stabilit de comun acord,toate partile, sa vindem terenul.Am primit o oferta de pret mai buna decat cea pe care o ofera societatea cu care sunt facute cele doua Contractele de arendare(din care unul este incheiat-mama,semnatara contractului pentru partea sa fiind decedata),de la o alta societate.Pentru a vinde altei societati,avem nevoie de o negatie din partea societatii cu care au fost facute Contractele de arendare,negatie care ne-a fost refuzata.Am facut o instiintare(inregistrata),prin care aducem la cunostinta societatii la care sunt facute Contractele de arendarem ca avem o oferta de pret mai buna decat cea oferita de ei,Din informatiile pe care le avem,trebuie sa primim un raspuns la instiintarea facuta,in termen de cinci zile lucratoare.Daca ni se ofera pretul mai mare,vom vinde societatii cu care sunt facute Contractele de arendare,bineanteles.
Societatea unde sunt Contractele de arendare,a spus ca nu da negatia,nici pret egal cu al celeilalte societati,iar daca vom vinde celorlalti,ne vor da in judecata,caci avem Contracte de arendare cu ei.
Intrebarea este ce trebuie sa facem,legal,in cazul in care nu primim raspuns si nici negatia prin care ni se aproba sa vindem altcuiva,dar totusi vom vinde celorlalti ?
In ce conditii putem vinde celorlalti,care ofera pretul mai bun ?
Eu si fratele meu,mai avem vreo obligatie fata de societatea cu care mama a semnat Contractul de arendare,avand in vedere ca,in urma decesului ei Contractul este considerat incheiat,caci n-am facut o cerere pentru un alt contract?Putem fi trasi la raspundere ca am incalcat legea,in cazul in care se va face vanzarea fara acordul societatii cu care s-au semnat contractele,iar aceasta ne va da in judecata?
Cu stima !
G.V.

Alte discuții în legătură

Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters327768 ContSters327768 mama a mostenit de la tatal sau-bunicul meu-o proprietate care insumeaza x metri patrati iar in titlu de proprietate lipsesc 1000m patrati deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)