avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

mama a mostenit de la tatal sau-bunicul meu-o proprietate care insumeaza x metri patrati iar in titlu de proprietate lipsesc 1000m patrati deoarece acestia fusesera dati bunicului meu sa -i munceasca-n arenda..timp de mai bine de 30 de ani mama munceste si acei 1000mp dar nu are nici un act incheiat pentru arendare..nu cunoastem o adresa a arendarului iar cand am intrebat acolo unde stiam ca a locuit ni s a spus ca a murit si ca nu are urmasi..am dori sa facem chemare in instanta pentru dobandire act proprietate prin uzucapciune dar am vrea sa stim daca avem sanse de castig si in cererea care o formulam cum sa mentionam adresa arendarului..
Cel mai recent răspuns: ContSters330712 , utilizator 14:27, 28 Septembrie 2014
Buna ziua,
Daca terenul este arendat nu se pune problema unei uzucapiuni.
Cred ca mai corect ar fi ca, de la decesul celui ce a arendat si din momentul in care nu s/a mai platit arenda sa considerati inceputa o uzucapiune.
Dati mai multe detalii pentru a va putea indruma sau consultati un avocat care va poate lamuri avand toate datele la dispozitie.
Ma intreb si va intreb: daca nu aveti contract de arenda de ce pomeniti de arendas?
In acest caz e necesar sa consultati un topograf autorizat din judetul dumneavoastra si sa il rugati sa va intocmeasca documentatia topografica pentru intabularea terenului ce il aveti trecut in Titlul de proprietate.
Dupa intabularea terenului din titlul de proprietate vedeti ce diferenta de teren va ramane neintabulata si deschideti actiune pentru dobandirea terenului in proprietate ca drept prin efectul de uzucapiune.
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
APET_R a scris:

Ma intreb si va intreb: daca nu aveti contract de arenda de ce pomeniti de arendas?
In acest caz e necesar sa consultati un topograf autorizat din judetul dumneavoastra si sa il rugati sa va intocmeasca documentatia topografica pentru intabularea terenului ce il aveti trecut in Titlul de proprietate.
Dupa intabularea terenului din titlul de proprietate vedeti ce diferenta de teren va ramane neintabulata si deschideti actiune pentru dobandirea terenului in proprietate ca drept prin efectul de uzucapiune.

cadstrul / cf respinge daca suprafata e mai mult de 2%

apoi de unde sa stie omul care-i suprafata pentru care nu are act...poate fi in stanga sau in dreapta, in spate sau in fata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune geo83 geo83 Buna ziua As dori sa va prezint urmatoarea situatie .Casa unde locuiesc impreuna cu parintii mei este compusa din 2 apartamente .Apartamentul nr.1 se afla in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - intabulare Elena R. Elena R. Am împuternicit un topograf pentru intabulare terenuri conform titlului de proprietate. După aproape trei luni am primit telefon de la topograf ca nu se ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate faureva faureva Conform Legii fondului funciar mama mea a primit o suprafata de teren agricol de 8,30 ha pe care are un titlu de proprietate eliberat in anul 1999.Cand a ... (vezi toată discuția)