avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Conform Legii fondului funciar mama mea a primit o suprafata de teren agricol de 8,30 ha pe care are un titlu de proprietate eliberat in anul 1999.Cand a primit pamantul a intrat direct intr-o asociatie,pentru ca datorita varstei nu putea sa-l lucreze particular.Asociatia respectiva a primit o suprafata de teren agricol cu totul in alata parte decat ce aveau arendatorii pe titlurile de proprietate.Acuma eu as vrea sa fac succesiunea si sa ma intabulez pe suprafata de teren ramasa de mama mea.
Am titltul de proprietate cu numere totpografice dar cei de la primarie nu vor sa-mi dea terenul de pe titlul de proprietate deoarece imi spun ca acolo lucreaza pamantul altcineva si ca o sa-mi gaseasca ei undeva ceva teren liber.Cu actul in mana si in fiecare saptamana prin comisii,nu pot sa-mi obtin drepturile.Normal suprafata mea de teren este la arendas dar nu ma poate intabula nici acolo din diferite motive.Eu cred ca totusi titlul de proprietate vorbeste.Nu stiu ce sa mai fac.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in situatia aceasta.
Cel mai recent răspuns: faureva , utilizator 11:01, 28 Februarie 2013
Avand titlu de proprietate pe un anumit amplasament nu vad de ce dumneavoastra trebuie sa fiti purtat pe drumuri. Incercati sa luati legatura cu o persoana fizica autorizata in intocmirea documentatiilor cadastrale care sa va faca mai intai un amplasament al acelui teren, faceti intabularea in cartea funciara a dreptului de proprietate iar daca cei care lucreaza acum terenul dumneavoastra refuza sa va lase in posesia terenului, actiune posesorie in instanta. Pare mai complicat, dar de fapt e mai simplu asa decat sa tot bateti pe la usile primariilor. Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns,dar tot de primarie depind deoarece in parcela cu numarul topografic respectiv exista o suprafata foarte mare din care mie trebuie sa-mi masoare cele 8,30 ha si pentru asta trebuie sa-mi aprobe comisia primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de proprietate l18/1991 larisaciurcanu larisaciurcanu Buna ziua, Am o situatie ff incurcata si nu stiu cum s-ar putea rezolva. Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate moc_laura moc_laura Buna ziua, am cumparat acum catva timp o suprafata de aproape 1 ha si vreau sa imi fac o ferma, este in afara localitatii, am posibilitatea racordarii la ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)