Buna ziua,
Am o situatie ff incurcata si nu stiu cum s-ar putea rezolva.
Poate ma ajuta si pe mine cineva.
Am titlu de proprietate cf. L18/1991 pe 3,84 ha,cf.titlului acest teren este impartit in doua loturi ,intr-un lot am 1.5 ha si-n celalat 2,3 ha (lot care este in hotar cu pamantul IAS-ului). Pana in anul 2007 a fost lucrat la mica intelegere amandoua loturile de pamant de un ing. de la I.A.S. .Din 2007 am facut contract de arenda pe 5 ani (2007-2012 contract inregistrat la Primaria comunei)cu o societate pe 3,84 ha,dar s-a facut o intelegere verbala intre arendas si acel ing. al IAS ; arendasul lucreaza lotul de 1,5 ha, de la care primesc produse ,si arendasul primeste de la stat suventie pentru 3,84 ha. iar ing.de la IAS lucreaza in continuare lotul de 2,3 ha.de la care am primit produse agricole doar pana in 2009.An in care ing.de la IAS spune ca renunta sa mai lucreze terenul de 2,3 ha si ca-l cedeaza arendasului. Din acest an nu am mai primit produse pentru acest lot de la nimeni. Ing. spune ca terenul nu mai este la IAS iar arendasul spune ca nu are acel lot de 2,3 ha. Eu am platit an de an impozit la primarie pentru tot pamantul de 3,84 ha.
In toamna anului 2011 am facut o adresa la Primaria comunei ,intreband unde-mi este terenul meu tot.
In luna ianuarie 2012, primesc raspuns de la Primarie ca tot terenul de 3,84 ha este la acea societate dat in arenda. Arendasul spunandu-mi totusi ca pamantu de 2,3 ha nu este la el. Si sa iau legatura cu ing. Agricol din Primaria comunei.
In luna iulie iau legatura cu ing,agricol din Primaria comunei care-mi spune ca va solicita la Oficiul de Cadastru de la jud. Rezolvarea cazului.
In luna august ma deplasez personal la Primarie pentru elucidarea cazului unde spre stupoarea mea aflu ca de fapt acel teren de 2,3 ha care facea parte dintr-un lot de 12 ha a arendasuluii , NU MAI EXISTA, pentru ca Oficiul de Cadastru a pus in posesie o doamna cu 24 ha : 12 ha din terenul Primariei si 12 de la IAS. Tot acum afland si arendasul, ca de fapt acel lot nu-i mai apartine ( DAR EL IL LUCREAZA IN CONTINUARE pentru cei cu care are contracte de arenda)- nimeni nu s-a prezentat sa-i spuna ca nu mai poate lucra.acel lot.
Ceea ce mi se pare foarte curios ; Am reinoit si anul acesta contractul de arenda si a fost inregistrat la Primarie.
- Cum de a mai fost inregistrate contractul??
- De ce arendasul nu a fost instiintat tocmai din 2009??
- De ce eu nu am fost instiintata si eu??
- Cum din 2009 acea noua proprietara nu si-a cerul drepturile de pe acel lot??
Va rog din suflet poate puteti sa ma ajutati,sa ma indrumati sa-mi spuneti cum sa procedez
Va multumesc