avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de proprietate L18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de proprietate L18/1991



Buna ziua,

Am o situatie ff incurcata si nu stiu cum s-ar putea rezolva.
Poate ma ajuta si pe mine cineva.


Am titlu de proprietate cf. L18/1991 pe 3,84 ha,cf.titlului acest teren este impartit in doua loturi ,intr-un lot am 1.5 ha si-n celalat 2,3 ha (lot care este in hotar cu pamantul IAS-ului). Pana in anul 2007 a fost lucrat la mica intelegere amandoua loturile de pamant de un ing. de la I.A.S. .Din 2007 am facut contract de arenda pe 5 ani (2007-2012 contract inregistrat la Primaria comunei)cu o societate pe 3,84 ha,dar s-a facut o intelegere verbala intre arendas si acel ing. al IAS ; arendasul lucreaza lotul de 1,5 ha, de la care primesc produse ,si arendasul primeste de la stat suventie pentru 3,84 ha. iar ing.de la IAS lucreaza in continuare lotul de 2,3 ha.de la care am primit produse agricole doar pana in 2009.An in care ing.de la IAS spune ca renunta sa mai lucreze terenul de 2,3 ha si ca-l cedeaza arendasului. Din acest an nu am mai primit produse pentru acest lot de la nimeni. Ing. spune ca terenul nu mai este la IAS iar arendasul spune ca nu are acel lot de 2,3 ha. Eu am platit an de an impozit la primarie pentru tot pamantul de 3,84 ha.
In toamna anului 2011 am facut o adresa la Primaria comunei ,intreband unde-mi este terenul meu tot.
In luna ianuarie 2012, primesc raspuns de la Primarie ca tot terenul de 3,84 ha este la acea societate dat in arenda. Arendasul spunandu-mi totusi ca pamantu de 2,3 ha nu este la el. Si sa iau legatura cu ing. Agricol din Primaria comunei.
In luna iulie iau legatura cu ing,agricol din Primaria comunei care-mi spune ca va solicita la Oficiul de Cadastru de la jud. Rezolvarea cazului.
In luna august ma deplasez personal la Primarie pentru elucidarea cazului unde spre stupoarea mea aflu ca de fapt acel teren de 2,3 ha care facea parte dintr-un lot de 12 ha a arendasuluii , NU MAI EXISTA, pentru ca Oficiul de Cadastru a pus in posesie o doamna cu 24 ha : 12 ha din terenul Primariei si 12 de la IAS. Tot acum afland si arendasul, ca de fapt acel lot nu-i mai apartine ( DAR EL IL LUCREAZA IN CONTINUARE pentru cei cu care are contracte de arenda)- nimeni nu s-a prezentat sa-i spuna ca nu mai poate lucra.acel lot.
Ceea ce mi se pare foarte curios ; Am reinoit si anul acesta contractul de arenda si a fost inregistrat la Primarie.
- Cum de a mai fost inregistrate contractul??
- De ce arendasul nu a fost instiintat tocmai din 2009??
- De ce eu nu am fost instiintata si eu??
- Cum din 2009 acea noua proprietara nu si-a cerul drepturile de pe acel lot??


Va rog din suflet poate puteti sa ma ajutati,sa ma indrumati sa-mi spuneti cum sa procedez

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: larisaciurcanu , utilizator 23:09, 7 August 2012
Oficiul de cadastru nu dispune punerea in posesie decat cu acordul primariei, care emite un proces verbal de punere in posesie in care se mentioneaza tarlaua, parcela si vecinatatile. Mergeti la primarie si solicitati un plan parcelar in care se afla amplasat terenul dvs. Solicitati si date privind persoana care spuneti care are pe aceeasi parcela. Vorbiti cu dna. respectiva sa va arate titlul ei de proprietate. Este posibil sa fie doar o suprapunere su sa nu fie nici o greseala. Faceti demersuri pentru inscrierea in cartea funciara , deci intocmirea unei documentatii cadastrale.In acest fel veti vedea care este situatia de fapt. Arenda, in principu, nu rezolva amplasamentele.
Multumesc pentru ajutor.

Mai jos va transmit totusi adresa Primariei catre Oficiul de cadastru. Cand mi s-a dat aceasta copie mi s-a spus ca Oficiul de cadastru a pus in posesie pe respectiva doamna.


Nr.4016/ 17.07.2012

Catre
Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara


Prin prezenta va rugam sa clarificati neconcordantele aparute in TI2I, A1005/1
UAT ....., jud. ....., din urmatoarele considerente:

- In anul 2007 din Schita Planului de Parcelare al TI2I, A1005/1 reiese ca in partea
de Vest vecin cu Parohia Calmatui exista o rezerva de 9,97ha dupa care urmeaza pusi in
posesie la Legea nr.18/199l din teren CAP suprafata de 12,74ha;

- In anul 2009 in urma celui de-al doilea Plan de parcelare actualizat figureaza langa
Parohia Calmatui pus in posesie Belea Liliana cu 23,4ha;

- din analiza celor doua situatii reiese ca suprafata de 23,4 ha (autor Belea Liliana) a inclus rezerva de 9, 97 ha cat si 12,74 ha din terenul pus in posesie la Legea nr.18/1991
unde autorii au ramas fara teren.

Cu deosebita consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)
Identificare teren agicol DragosManea DragosManea Buna ziua In urma decesului soacrei mele am mostenit printre altele si un teren agricol extravilan de 1 ha in comuna Cosmesti judetul Galati. Pana la decesul ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru - necesitate cd lotizare monik57 monik57 buna, intampin o problema cu dosarul pentru cadastru si am primit urmatoare instiintare : imobilul ce face obiectul prezentei cereri sesuprapune cu imobilul ... (vezi toată discuția)