avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren arabil \'\'mutat\'\' de primar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren arabil ''mutat'' de primar

Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu.
Terenul este dat în arendă la o asociaţie de mulţi ani. Am primit arenda an de an, prin ceilalţi moştenitori, impozitul este plătit la zi.
Până acum 3 ani am locuit în altă localitate, mult mai departe, şi nu am venit pe aici din copilărie, dar din 2011 m-am hotărât împreună cu soţul să ne mutăm aici, în satul în care se află respectivul teren.
Arenda pe acest lot o încasez doar eu, impozitul îl plătesc doar eu, deoarece aşa a fost înţelegerea cu mătuşile mele (coproprietarii de drept, conform ceritificatului de moştenitor).
Problema mea este:
Terenul este situat la ieşirea din sat, la Drumul European, colţ cu drumul comunal. Deci poziţia lui este foarte bună, atrăgând mulţi doritori. Ceea ce mă intrigă este faptul că primarul spune că lotul meu de pământ, acest hectar, a fost mutat un pic mai încolo, deoarece a trebuit să cumuleze nişte suprafeţe ce nu ieşeau la măsurători, aşezând un alt lot în locul în care trebuia să fie terenul meu. El încearcă să mă liniştească spunând că tot cu deschidere la Drumul European este dar nu mai e în aceeaşi poziţie, adică pe colţ.
Eu nu sunt de acord cu acest lucru sub nici o formă. Pe titlul de proprietate al bunicilor acest teren are specificată clar poziţia şi vecinătăţile. La nord este persoana X, la est este trecut D.E., la sud persoana Y, şi la vest D.E.85.
Cum este posibil ca un primar să poată muta proprietăţile aşa uşor, fără acordul proprietarilor de drept?
Cum pot să schimb această problemă? Terenul nu are făcut cadastru, dacă îl voi înscrie în cartea funciară, nu e normal ca inginerul cadastral pe care îl angajez, să facă măsurătorile după titlul de proprietate?
Vreau să merg la primărie şi să rezolv această problemă. Mătuşile, care sunt bătrâne, nu vor să se implice spunând că nu le interesează acest lot, deoarece decizia a fost ca terenul să fie al meu. Trebuie să rezolv problema, e datoria mea morală, sentimentală şi fizică, mai ales că m-am mutat la sat şi sunt direct interesată de pământ.
Aici, în sat, bătrânii nu prea au acte, moştenitorii sunt împrăştiaţi care încotro, poate şi de aceea se profită mult de neştiinţa lor.
Vă rog mult să mă sfătuiţi ce trebuie să fac
Cel mai recent răspuns: Ivăr , utilizator 06:46, 15 Iunie 2017
Faceti cadastrarea terenului.Daca intampinati greutati, adica apare terenul cadastrat de alta persoana,reveniti.
Pentru a face cadastrul terenului este necesar un extras din planul parcelar care sa cuprinda si acest teren. Este posibil ca in planul parcelar primaria sa fi mutat amplasamentul terenului de pe colt, in cu totul alta pozitie, care sa figureze in planul parcelar. Asa incat nu ajuta cadastrul terenului, nu ar face decat sa recunoasca noua pozitie, care nu este cea reala din spusele coproprietarei.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
carmen2010, utilizator
Mulţumesc pentru răspuns.
Atunci, ce trebuie să fac pentru a fi sigură că acest teren nu "pleacă" de pe locul lui?
Dacă pe titlul de proprietate este specificat clar care sunt vecinătăţile, atunci cum poate cineva să modifice planul parcelar? Asta nu ar însemna că titlul de proprietate nu corespunde cu realitatea sau invers? Este legal aşa ceva?
In contractul de arenda este specificata pozitia terenului si vecinatatile? Ar ajuta sa aratati ca l-ati stapanit pe pozitia lui corecta. Ar ajuta si o adresa care sa contina acte doveditoare, catre primaria de care apartine terenul, in care sa cereti informatii cu privire la intocmirea planului parcelar al tarlalei.
Exista pe pagina oficiala a Oficiului de Cadastru din fiecare judet o lista publica cu toate planurile parcelare realizate si aprobate, va puteti interesa si acolo.

Buna. Ai găsit rezolvarea problemei? Eu mă aflu în aceeași situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mutat ,comasare Daniedoca Daniedoca Sunt proprietarul unui teren de 20 ari teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, impozitul este plătit la zi. Problema mea este: Terenul ... (vezi toată discuția)
Identificare teren agicol DragosManea DragosManea Buna ziua In urma decesului soacrei mele am mostenit printre altele si un teren agricol extravilan de 1 ha in comuna Cosmesti judetul Galati. Pana la decesul ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)