avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa

Buna seara,

Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, strada ce apartine de primarie
Acum sunt in proces de dezmembrare a terenului dar dupa masuratori cei ce fac dezmembrarea mi-au transmis ca este o problema:
- terenul actual ingradit nu corespunde cu situatia cadastrala si ca in actele terenul trebuie sa fie cu aprox 8m mai la stanga practic se suprapune peste drum (drum care in acte trebuie sa fie mai la stanga in vecinatatea terenului.)
- Deci nu este o problema de suprafata, aici totul este corect in registrul OCPI atat terenul cat si drumul de langa, dar in realitatea drumul este prost/gresit pozitionat.
- Alta problema este ca din discutiile mele cu proprietare pe langa gardul actual (deci aproape mijlocul terenului din acte) a fost trasa o conducta de apa de catre primarie, iar la marginea stanga a drumului actual (aprox fix marginea terenului din acte) cablu de curent pe sub pamant.

Acum eu nu stiu ce trebuie sa fac, cum se poate regla o astfel de situatie?
Probabil ca nu pot pur si simplu sa cumpar apoi sa ingradesc si sa nu mai mai intereseze pentru ca pe langa faptul ca acopar drumul actual (aici sa zicem ca se poate face altul pe langa confom cadastrului) dar voi avea pe proprietatea curent si apa.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez mai departe si va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri.

Multumesc anticipat.
- sa discut la primarie
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:15, 27 August 2015
Salutare,

Am atasat si o poza cu schitele OCPI + masuratorile terenului ingradit suprapuse pe harta reala.
[ link extern ]

Sigur se intelege imediat din poza.
Sper ca nu am incalcat regulile forumului cu linkul de mai sus.

Multumesc
Daca planul parcelar e intocmit bine atunci va trebui sa va actualizati amplasamentul in teren in functie de limitele din acte. Totusi sunt ceva neclaritati privitor la aceste diferente, la modul de intocmire a planului parcelar si la modul de materializare a imprejmuirii, daca aceasta a fost facuta conform unor acte sau cu autorizatie...
Referitor la conducta de apa si cablu electric puteti solicita informatii de la primarie daca exista autorizatie si ulterior daca aceastea sunt pe domeniul dumneavostra de proprietate puteti cere devierea acestora pe domeniul public

Multumesc mult pentru raspuns si pentru ajutor. Sunt convins ca la momentul la care a fost facut planul parcelar de catre primarie probabil a fost vorba de " merge si asa..." si i-au spus proprietarului care este in varsta sa stea linistit acolo unde e ca nu e nici o problema.

Intrebarea este, daca eu cumpar si ingradesc dupa plan OCPI, practic acopar drumul existent, vor fi ceva probleme?
Daca teava de apa si curent au fost facute cu autorizatie atunci iar e o problema a primariei, oare le pot solicita lor sa mute? si intrebarea este, exista temei legal sa mute?

Multumesc inca o data!
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2015
Adriantot, moderator
Daca doriti sa va mutati gardul pe noul amplasament din planul parcelar solicitati o trasare a limitelor cu intocmirea unui proces verbal .
Pentru conducta si cablu verificati autorizatia si planul de amplasare a acestora in proiect...
poate s-a considerat a fi domeniul public la executia acestora sau au avut la baza consimtamantul proprietarului pentru executarea pe domeniul privat, sau daca acestea sunt de interes national
Atât conducta de apă cât și cablul electric sunt lucrări care necesită Autorizația de construire.Sunt 2 posiblități-
- la momentul inițial terenul pe care sunt amplasate era domeniu public și atunci AC dată de primărie (dacă există ) este legală și d-voastră trebuie să acceptați situația sau eventual să solicitați devierea lor, achitând costurile acesteia.
-la momentul inițial terenul era proprietate privată și era necesar ACORD AUTENTIC DE TRAVERSARE A TERENULUI dat de proprietarul de la acea dată. Primăria nu avea dreptul să dea AC pt. traversarea terenului deoarece ar fi o imposibilitate legală în sensul art. 26 lit. i a Legii 50/1991 - este o faptă ilicită emiterea de AC în lipsa unui drept real de proprietate. În acest caz, dacă nu există acest acord scris, nu verbal sau o convenție, atunci puteți solicita devierea , prin instanță , solicitând achitarea lucrărilor de către Primărie și sc. Electrica-FDEE DISTRIBUȚIE-ENEL, EON, TRANSILVANIA, sau care o fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren ocupat partial abuziv Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am cumparat un teren extravilan pe care am un stalp de medie tensiune, care alimenteaza o pensiune particulara si reteaua este tot particulara. ... (vezi toată discuția)
Primaria, abuz de putere???? mariaharea mariaharea Buna tuturor, as dori mult daca are cineva un sfat sa ma ajute: sotul meu o cumparat un teren in 2008, cu acte in regula la notar, cu titul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate privata traversat de conducta gaze ionelstoica73 ionelstoica73 in urma cu aprox 2luni am observat ca in zona unde eu detin un teren intravilan se desfasoara o activitate de inlocuite si deviere a conductei de medie ... (vezi toată discuția)