avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primaria, abuz de putere????
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primaria, abuz de putere????

Buna tuturor, as dori mult daca are cineva un sfat sa ma ajute: sotul meu o cumparat un teren in 2008, cu acte in regula la notar, cu titul de proprietate toate actele sunt in regula, dupa care a vandut 2 parcele la alti proprietari, insa acum recent a primit o instiintare de la primarie cum ca nu ar fi in regula planul parcelar dupa care s-a facut inregistrare si sa se prezinte la primarie. s-a prezentat la primarie si i sa spus ca trebuie sa se mute cu 300 de metri la dreapta( pe un deal),
insa pe terenul actual el a facut canalizare, drum, si la ingradit, a focut o investitie destul de mare , terenul este de 2 h.poate sa dam in judecata primaria si avem sanse sa castigam? plun ne informat sa nu mai face nimic pe teren daca nu vom fi sanctionati.........problema asta nu o avem numai noi dar si alti proprietari si este datorata de schimbarea de primari, anul trecut a fost altu si multa lume are probleme...... ce sfat puteti sa imi dai?
multumes
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:10, 17 Iulie 2009
Daca exista titluri de proprietate care nu au fost anulate nu este nici o problema, Primaria este cea interesata sa deschida actiune si sa solicite acest lucru. Oricum faceti o notificare in care aratati ca pretentia de a muta hotarele este nelegala si neconforma titlurilor de proprietate, in caz de raspuns care va dezavatajeaza urmeaza sa actionati in judecata primarie
Sotul dvs trebuie sa faca cerere scrisa prin care sa solicite de la primarie noul plan parcelar , situatia juridica concreta a terenurilor ce sunt afectate de modificarea vechiul plan parcelar si solutia propusa de primarie.Ulterior poate ataca in instanta dupa ce primeste raspunsul cu motivatia primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren Popescu-ghe Popescu-ghe Buna seara, Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate. Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate si repunerea pe vechiul amplasament Popescu-ghe Popescu-ghe Buna ziua In 2004, in baza legii 18 am fost improprietarit cu o suprafata de teren extravilan, in zona de deal. Am stapanit si stapanesc terenul si totul este ... (vezi toată discuția)