avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anularea titlului de proprietate si repunerea pe ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anularea titlului de proprietate si repunerea pe vechiul amplasament

Buna ziua
In 2004, in baza legii 18 am fost improprietarit cu o suprafata de teren extravilan, in zona de deal. Am stapanit si stapanesc terenul si totul este OK......insa de curand cand am vrut sa fac cadastru si sa-l vand, am descoperit ca in planul parcelar terenul nu figureaza aici pe vechiul amplasament, ci figureaza ca fiind urmatoarea suprafata vecina mie. Asadar din titlu, reiese ca pamantul meu este, bucata alaturata si teoretic acum eu as stapanii terenul vecinului meu din titlu. Am dat primaria si comisia de punere in posesie in judecata.........Sunt la a 5 a infatisare, primaria nu a depus actele solicitate , ci abia acum a cerut termen pentru angajarea unui avocat. Am depus toate dovezile necesare unde arata ca acum stapanesc terenul meu de drept si cer anularea actualuluii titlu si repunerea corecta pe vechiul amplasament. Am adus si martori, numai unul a fost audiat. Titlul a fost emis in 2004. Am deschis actiunea in mai 2011 dupa ce am desoperit eroarea. Ce sanse am sa raman pe amplasamentul meu, dar sa mi-se refaca titlul corect ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Popescu-ghe , utilizator 08:23, 20 Decembrie 2011
daca e doar un nr de parcela gresit, aveti toate sansele sa se rectifice titlul.
V-ar trebui un avocat. problema este ca dureaza procesul, si apoi dureaza pana cand primaria va reface titlul. Majoritatea raman cu o sentinta definitiva si irevocabila in mana si se ROAGA fara succes de comisia locala sa aplice aceasta sentinta.
Da, intradevar, difera doar o parcela.....Eu stapanesc pamantul de drept, insa in titlu sunt mutat 20 metri mai spre est....in realitate acea suprafata fiind rezerva primariei. Nu vreau sa ma mut pe rezerva primariei, vreau sa raman pe vechiul meu amplasament, tinand cont de faptul ca am terenul ingradit si am si o constructie ( casa ) , cei drept fara autorizatie. Asadar nu vad de ce nu s-ar face o simpla corectare a titlului de proprietate.In cazul in care voi avea o sentinta definitiva si irevocabila, si in cazul in care comisia locala nu va proceda la executarea acelei sentinte, am sa ma vad indreptatit sa continui prin deschiderea unui nou proces. Cred ca este singura arma pe care o am la indemana. Va multumesc pentru sfat...!
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Popescu-ghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren Popescu-ghe Popescu-ghe Buna seara, Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate. Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Revendicare,granituire,revendicare?! dmdc dmdc printr-o decizie a tribunalului din 1999,ramasa irevocabila si definitiva prin nerecurare,se obliga paratii sa lase in propr si posesie suprafata de,,10 ha ... (vezi toată discuția)