avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren

Buna seara,
Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate.
Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o suprafata de teren. In momentul primirii titlului am observat ca terenul meu era atribuit la 20 m distanta fata de vechiul amplasament al parintilor.
Am lasat la Primarie titlul pentru repararea greselii, insa am folosit terenul pe vechiul lui amplsament pana in ziua de azi. Chiar mai nou, am primit aviz de curent pentru constructie zootehnica, si chiar am facut o constructie ( cei drept nu are autorizatie, a fost un accept tacit al primarului ) terenul fiind extravilan, in zona de deal.
Acum dupa ultima incercare de a face cadastru, la masuratoarea cadastrala, confruntata cu planul parcelar, terenul meu figureaza tot cu 20 m spre est.
Am incercat pe cale amiabila o solutie cu primaria, acestia promitand din 2004 ca vor reface planul parcelar si ca nu vor mai anula respectivul titlu.....Totul fara succes.
Acum am dat primaria in judecata, si am solicitat emiterea unui nou titlu de proprietate si retrocedarea pe vechiul amplasament de aceasta data.
Daca as accepta actualul amplasament conform titlului...terenul ar fi nefolosibil....este o vale abrupta.
Ce sanse am de castig ? Am depus in instanta actul de donatie al parintilor mei de la bunici, precum si actul de mostenitor unde arata vechiul amplasament, si vecinii.....act care a stat si la baza retrocedarii in 2004.
E tardiva actiune mea ? Are vreo relevanta faptul ca am semnat pentru acel titlu ? Nu aveam de unde sa stiu cum figureaza in planul parcelar din moment ce la masuratoarea fizica din teren, am fost asezat pe vechiul amplasament.....Abia acum la cadastru s-a observat. Primaria sustine ca eu daca raman aici pe vechiul amplasament, si nu ma mut 20 m mai spre est, ceilanti proprietari nu au teren suficient confor titlurilor emise.
De fapt povestea porneste de la faptul ca primul lot de pamant a fost alocat la o persoana fara drept.....si asa toti ceilanti proprietari care au teren paralel cu mine, au in acte terenul cu 20 m catre est. Eu m-am impotrivit, si am inchis terenul meu.
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Popescu-ghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Anularea titlului de proprietate si repunerea pe vechiul amplasament Popescu-ghe Popescu-ghe Buna ziua In 2004, in baza legii 18 am fost improprietarit cu o suprafata de teren extravilan, in zona de deal. Am stapanit si stapanesc terenul si totul este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie de la primarie a unei mosteniri elena_george elena_george Buna ziua, am si eu o speta si nu stiu de unde sa incep. 1. Bunica mea (mama tatalui meu) a avut intr-o comuna din judetul Mehedinti 3 hectare de pamant, dar ... (vezi toată discuția)