avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrarea in posesie de la primarie a unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrarea in posesie de la primarie a unei mosteniri

Buna ziua, am si eu o speta si nu stiu de unde sa incep.
1. Bunica mea (mama tatalui meu) a avut intr-o comuna din judetul Mehedinti 3 hectare de pamant, dar de la care nu a primit titlu de proprietate.
Ea a decedat in anul 1998, in anul 2001 tatal meu a facut cerere la primarie prin care dorea sa intre in posesia pamantului, a primit raspuns ca terenul este in evidenta primariei in Registru x Anexa Y. Dar din pacate in luna octombie in acelasi an a decedat si tatal meu.
Eu auzind de acest teren abia anul trecut am facut o cerere la primarie prin care ceream sa primesc titlu de proprietar pe acest teren deoarece sunt unicul mostenitor.
Am primit raspuns ca terenul este in Registru x Anexa Y, dar sa merg sa il identific, pai eu nu cunosc zona unde se afla si cum pot sa il indentific?
As vrea sa ma ajutati, sa imi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a solutiona problema.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 18:02, 9 Ianuarie 2014
Solicitati primariei un plan parcelar din care sa reiasa amplasamentul acelui teren. Un expert cadastru, in special unul care sa lucreze in zona, pe baza planului parcelar poate solicita Oficiului de cadastru coordonate de identificare in urma carora poate efectua masuratoarea.
Primaria prin planul parcelar detine toate informatiile privind amplasamentul terenurilor.
Identificati ce vecini sunt si vorbiti cu ei.
In titlul de proprietate sunt trecute numarul de tarla si parcela care trebuie sa corespunda cu planul parcelar emis de primarie si care trebuie sa se gaseasca si la Oficiul de cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru intabulare cerul cerul Buna ziua! In urma unei succesiuni am in posesie un teren.Nu reusesc sa gasesc aceasta parcela.Este un teren intravilan si mi se pare normal ca sa existe ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)