avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru intabulare

Buna ziua!
In urma unei succesiuni am in posesie un teren.Nu reusesc sa gasesc aceasta parcela.Este un teren intravilan si mi se pare normal ca sa existe numele unei strazi, ceva ,care sa imi indice unde este terenul.La primarie tot ce au putut face a fost sa-mi dea numarul unui cadastrist dar acel cadastrist nu raspunde la telefon si nu vreau sa merg pana in alt judet(el locuieste in alt judet) ca sa il caut.
Nu primaria trebuie sa-mi dea o adeverinta ceva?Sau un alt cadastrist?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
cerul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:00, 5 Februarie 2010
De ce nu mergeti la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara de care apartine localitatea unde este terenul intravilan? La cadastru sunt hartile localitatii si cei de acolo va ajuta sa identificati care este terenul Dvs.
Dar daca ati facut mostenire cu acte in regula in Certificatul De Mostenitor trebuie sa apara nr. de Carte Funciara sau numar cadastral al parcelei.
Daca nu aveti acte cel mai sigur e sa identificati terenul acolo unde sunt schitele plan ale suprafetelor respective adica la primaria de care apartineti sau oficiul de cadastru. Nr. persoanei respective l-ati primit probabil pt. ca el va cauta aceste date in schite. Incercati un oricare inginer topograf dar trebuie sa ii duceti niste acte sa stie ce sa caute.
Am un plan parcelar pentru acest teren insa vroiam sa stiu o localizare fizica si primaria nu a putut sa ma ajute iar aceasta perosana recomandata am vazut ca are reclama negaticva pe internet si nu m-am mai obosit sa sdiscut cu dansul mai ales ca are adresa in alt judet.
Deci ar trebui ca la oficiul de cadastru sa exista o corelatie intre parcela si strazi?
daca ati avea "Plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate" ( anexa 11) ati gasi acolo un numar cadastral si o viza OCPI asta ar fi dovada ca terenul dvs a "trecut" si prin cadastru.
in varianta ca aveti "Plan parcelar" ar trebui sa gasiti pe acel plan distante metrice la fiecare parcela , plecati de la un drum, rau, canal ( capat tarla) si va determinati parcela neinatabulata. daca sectiunea dvs de "plan parcelar" nu are astfel de elemente - puteti cere la primarie o copie dupa plan mai mare, acelasi lucru il puteti cere si la OCPI.
tot la Ocpi sau pe net gasiti o lista cu toti autorizatii cadastru din judetul dvs.

... daca aveti un "Plan de amplasament si delimitare a corpului de proprietate" ( anexa 11) ar trebui sa gasiti pe acel plan un tabel de coordonate x, y. iar daca planul a fost realizat in urma cu 1-2 ani , veti gasii planul cu coordonate la OCPI.

iar daca aveti coordonatele stereo1970 intrati pe "server imagini" de pe www.ancpi.ro si cu putin talent si rabdare gasiti o aerofotografie referentiata cu parcela dvs. gratuit ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)