avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mentionarea in CF. ,, imobil fara o localizare certa ''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mentionarea in CF. ,, imobil fara o localizare certa ''

In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se specifica ,, in cazul in care o tarla din extravilan a trecut In intravilan si imobilul este imprejmuit,
receptia se poate efectua in lipsa planului parcelar, cu mentiunea «lmobil inregistrat in planul
cadastral fara localizare certa datorita lipsei planului parcelar.
Ma intereseaza care sunt consecintele juridice privind mentionare in CF.a acestei specificatii ,, imobil fara localizare certa ,, ( poate fi instrainat , se poate obtine autorizatie de constructie , etc. )
Cel mai recent răspuns: Magdala , utilizator 21:30, 6 Octombrie 2020
Buna ziua, vreau să vă întreb dacă aţi aflat care sunt consecinţele lipsei planului parcelar. Am văzut postarea dvs. şi sunt într-o situaţie asemănătoare si as vrea sa stiu dacă pot vinde terenul si dacă sunt consecinţe negative ale lipsei planului parcelar. Eu am dat actele la cadastrist de jumătate de an, dar el nu s-a ocupat deloc de terenul meu, abia in decembrie le-a depus la OCPI si acum aflu de această problemă. Sunt foarte ingrijorat si as vrea sa stiu daca am, intr-adevăr, motive de ingrijorare. Multumesc foarte mult
In aceste caz este foarte indicat sa se faca planul parcelar pentru tarlaua respectiva ce cuprinde parcela ce o detineti in proprietate.
Planul parcelar este reprezentarea grafică a unei tarlale care conţine limitele tuturor imobilelor din tarla şi detaliile stabile din teren ce o definesc; planul parcelar se integrează în planul cadastral după recepţia şi atribuirea numerelor cadastrale de către oficiul teritorial.

Tarlaua este diviziunea cadastrală tehnică a unităţii administrativ-teritoriale delimitată prin detalii fixe, identificabile în teren, care nu suferă modificări în timp, cum ar fi căi de comunicaţie, ape, diguri etc.
Daca vreti sa vindeti cu inscrisul in cartea funciara imobil fara localizare certa, se risca sa se ajunga la repozitionare.

Repoziţionarea este operaţiunea de modificare a coordonatelor imobilului poziţionat greşit în planul cadastral, prin rotaţie, translaţie, modificarea geometriei anterior recepţionate şi/sau modificarea suprafeţei imobilului.
Pentru certitudine este necesar sa se faca planul parcelar asa cum am mentinut la inceput.
SUCCES.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Vă mulţumesc mult. Dar, în situaţia în care nu există plan parcelar (pentru că deşi a fost făcut, primăria sau OCPI nu vor să-l aprobe), iar ceilalţi proprietari din tarla nu au nici cadastru şi nici intabulare, deci, în aceste condiţii, dacă eu fac demersurile pentru cadastru şi intabulare şi mi se aplică menţiunea "fără localizare certă" voi fi defavorizat în raport cu ceilalţi proprietari la momentul în care se va face planul parcelar? Adică, dacă accept acea menţiune, devin vulnerabil în sensul că terenul meu va fi cel la dimensiunile şi poziţia căruia se va umbla şi la ceilalţi nu? Pentru că încă nu am semnat acea declaraţie de acceptare şi nu ştiu dacă ar trebui să continui formalităţile de cadastru şi intabulare (nu intenţionez să vând, în viitorul apropiat, terenul). Vă mulţumesc şi vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.
Si eu sunt interesat de acest subiect, un răspuns ar fi de mare ajutor
Ati gasit raspunsuri. Va rog sa-mi spuneti si mie in caz ca stiti ceva ! Eu acuma ma confrunt cu aceeasi problema in jud Satu Mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am un teren extravilan cu următoarea observație ... Marinela.olari Marinela.olari Bună seara, Am un teren extravilan cu următoarea observație trecuta pe extras cf: Teren neimprejmuit, Imobil înregistrat în plan cadastral fără ... (vezi toată discuția)
Consecintele ulterioare ale lipsei planului parcelar dumitrud dumitrud Buna seara, sunt proprietarul unui teren extravilan si vreau sa fac cadastru. Mi s-a cerut o declaratie ca am fost informat ca nu exista plan parcelar si ca ... (vezi toată discuția)