avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună seara, Am un teren extravilan cu următoarea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună seara, Am un teren extravilan cu următoarea observație ...

Bună seara,
Am un teren extravilan cu următoarea observație trecuta pe extras cf:
Teren neimprejmuit,
Imobil înregistrat în plan cadastral fără localizare certa datorita lipsei planului parcelat.
Ce implica aceasta mentiune și cum se poate face localizarea terenului?
Menționez ca măsurătorile topi au fost făcute în toamna anului 2020
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:06, 17 Iunie 2021
(1) Pentru terenurile din extravilan retrocedate conform legilor proprietăţii în situaţia în care pentru tarlaua în care este situat imobilul nu există plan parcelar recepţionat, pentru prima înregistrare persoana autorizată are obligaţia de a realiza planul parcelar.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), la recepţia documentaţiilor cadastrale pentru imobilele situate în extravilan unde nu există plan parcelar în arhiva oficiului teritorial se poate utiliza un «plan de încadrare în tarla», pe care sunt reprezentate limitele tarlalei determinate prin măsurători, limitele imobilelor care au numere cadastrale anterior atribuite, limitele imobilului în cauză şi alte detalii fixe din teren. Aceste prevederi nu se aplică terenurilor din zonele necooperativizate, unde limitele imobilului care face obiectul primei înscrieri se certifică în baza procesului verbal de vecinătate.
(3) Planul de încadrare în tarla este întocmit în format analogic şi digital, este semnat de persoana autorizată, de proprietar sau de deţinătorul legal şi vizat de preşedintele comisiei locale de fond funciar.
(4) Planul de amplasament şi delimitare întocmit în condiţiile alin. (2) şi (3) va purta menţiunea «Imobil înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar». Această menţiune se face şi în fişierul .cpxml, la rubrica "Observaţii".


Pe scurt. Imobilul dumneavoastra este inscris in cartea funciara dar pozitia lui nu este certa, deoarece nu exista planul parcelar facut. Adica, cand va veni vremea si toate terenurile din tarlaua respectiva vor fi masurate si aranjate, este posibil ca terenul dumneavoastra sa sufere modificari. Sa fie mutat mai incoace sau mai incolo un pic, ca toate terenurile din repectiva tarla sa incapa.

P.S. Topograful care v-a intocmit lucrarea avea obligatia sa va explice acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)
Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Plan parcelar mrtz_69 mrtz_69 Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din ... (vezi toată discuția)