avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... plan parcelar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

plan parcelar

Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din indiviziune.problema este ca nu exista acel plan parcelar la primarie si ca atare expertul nu executa lucrarea,,,,stie cineva o modalitate de rezolvare a problemei?se poate intocmi si altfel expertiza?
Cel mai recent răspuns: mrtz_69 , utilizator 08:57, 9 Iunie 2015
Expertul va solicita partilor in proces sa-i puna la dispozitie/ sa depuna la dosarul cauzei documente oficiale (acte de proprietate, cadastru, carte funciara, rol de la primarie, certificate de mostenitor, etc.).
Partile in proces pot prezenta instantei martori care sa cunoasca situatia din teren.
multumesc,sau depus la dosar la tribunal,toate actele,,sa facut o succesiune in care eu am 1/2 iar verisorul tot 1/2 din actul de proprietate.vreau sa ies din indiviziune si sa fac intabularea ,,,treibunalul a desemnat un experet dar acesta imi solicita un plan parcelar ,,,care nu exista nici la primarie...se poate face si pe baza la altceva expertiza?
La primarie trebuie sa existe rolul, in baza caruia s-a percepe impozit, rol care trebuia modificat in urma succesiunii (daca ati depus-o la primarie).
La succesiune trebuia sa depuneti la notar, o schita primita de la primarie, facuta de un topograf autorizat. Acea schita cuprinde si planul de care amintiti. Nu puteati face succesiunea fara acea schita.
Respectiva schita va sta la baza intabularii ulterioare.
Expertul poate merge in teren si sa faca el o schita cu situatia de la fata locului, plecand de la actul de proprietate al fostului titular si tinand cont de succesiunea facuta.
Planul parcelar nu este o schita si nici nu apare in actele necesare dezbaterii succesiunii.

Planul parcelar nou se intocmeste la cererea autoritatilor publice locale, centrale sau a persoanelor interesate.
Planul parcelar devine plan cadastral dupa receptia si atribuirea numerelor cadastrale de catre OJCPI teritorial
UAT au fost obligate sa comande executarea planurilor parcelare pt. intreg teritoriul administrat.

Vezi:
Ordinul 634/2006 al ANCPI pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, publicat in Monitorul Oficial nr. 1048 din 29 decembrie 2006 actualizat prin Ordinul 785/2011 - pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 634/2006 din 11 mai 2011, Monitorul Oficial 407/2011;
Art. 1ind.1, pct.f)
f) planul parcelar este reprezentarea grafică a unei tarlale care conţine limitele tuturor imobilelor din tarla şi detaliile stabile din teren ce o definesc; planul parcelar se integrează în planul cadastral după recepţia şi atribuirea numerelor cadastrale de către oficiul teritorial;

problema este ca eu fara acest plan parcelar nu pot iesi din indiviziune,,,,expertul am inteles ca in lipsa lui poate cere -plan de incadrare in tarla

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)