avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mutat ,comasare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mutat ,comasare


Sunt proprietarul unui teren de 20 ari teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, impozitul este plătit la zi.

Problema mea este:
Terenul este situat la ieşirea din sat, la Drumul European, colţ cu drumul comunal. Deci poziţia lui este foarte bună, atrăgând mulţi doritori avand si destule oferte pentru vanzarea acestuia. Ceea ce mă intrigă este faptul că primarul spune că lotul meu de pământ, a fost mutat un pic mai încolo, deoarece a trebuit să cumuleze nişte suprafeţe ce nu ieşeau la măsurători, aşezând un alt lot în locul în care trebuia să fie terenul meu. El încearcă să mă liniştească spunând că tot cu deschidere la Drumul European este dar nu mai e în aceeaşi poziţie, adică pe colţ.
Eu nu sunt de acord cu acest lucru sub nici o formă mai ales ca sub noua forma actuala a terenului este imposibila constructia unei case .
Terenul are făcut cadastru si din spusele primarului noua pozitie figureaza atat in titlu cat si in harta cadastrala cu cea veche,lucru ce mi se pare cam greu de crezut

Vă rog mult să mă sfătuiţi ce trebuie să fac
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 12:24, 16 Octombrie 2015
Locatia terenului este cea mentionata in cartea funciara, indiferent de sustinerile primarului. Recomand contactarea unui inginer cadastrist care sa va indice locatia fizica exacta a terenului, in functie de coordonatele acestuia mentionate in documentatia cadastrala intocmita atunci cand a fost intabulat terenul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Bogdan Costache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)
In urma masuratorilor cadastrale gratuite prin nu stiu ce program ... marcumarcu marcumarcu In urma masuratorilor cadastrale gratuite prin nu stiu ce program european in 2021 am observat abia acum ca unul din terenurile extravilane de 15000 metri ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! ... elryko elryko Cumparare teren extravilan - lege 2023 actualizata - ajutor! Doresc sa cumpar un teren 52 ari din care 27 sunt intravilan iar restu extravilan, cum se ... (vezi toată discuția)