wrunning a scris:
Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu jumatate din latimea lui suportata de fiecare parte.
Imi puteti spune, va rog, daca exista o formula pentru a obtine acest lucru fara alipirea intregilor noastre suprafete, obtinerea unui PUZ si dezmembrarea ulterioara?
In cazul in care alipirea intregilor suprafete este unica solutie posibilia, exista vreo parghie prin care se poate asigura iesirea din coproprietate ori exact in formula propusa, daca este acceptata, ori exact in formula anterioara alipirii?
Pun aceste intrebari deoarece desi interesele coincid, nu as dori a ma gasi in situatia de a fi in coproprietate pe o perioada si intr-o formula nedefinite.
Va multumesc!
PUZ-ul este necesar doar daca se alipesc mai multe 2 sau daca se dezlipesc mai mult de 2 terenuri.
Eu zic sa dezlipiti fasia aferenta drumului din terenul dumneavoastra, iar vecinul sa dezlipeasca si el fasia lui aferenta terenului. O sa aveti 2 fasii cu numere cadastrale (CF-uri distincte). Puteti sa o lasati si asa, sau daca doriti sa aveti siguranta pe viitor puteti merge la un notar si sa vindeti 50% parte din fasie dumneavoastra vecinului si el sa va vanda 50% din partea lui. Sau faceti pur si simplu alipire, acest pas poate ar costa un picut mai mult (nu foarte mult). Ulterior puteti solicita schimbarea de destinatie a terenului din arabil sau ce este acum in drum.