avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajare pamant

Buna ziua,

Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:40, 15 Iulie 2016
Cadastru si intabulare. Dezmembrare in loturi si apoi vanzare.
Pentru impartire trebuie sa ii faceti dezilipire (dezmembrare).

Veti avea nevoie de certificat de urbanism daca sunt mai mult de 2 loturi, certifical de atestare fiscala, documentatie cadastrala iar la sfarsit se face intabulare.

Art. 879-NCC
Modificarea imobilului înscris în cartea funciară
(1) Imobilul înscris în cartea funciară se poate modifica prin alipiri, dacă mai multe imobile alăturate se unesc într-un singur imobil sau dacă se adaugă o parte dintr-un imobil la un alt imobil ori, după caz, se măreşte întinderea acestuia.
(2) De asemenea, imobilul înscris în cartea funciară se modifică şi prin dezlipiri, dacă se desparte o parte din imobil sau se micşorează întinderea acestuia.
(3) Alipirea sau dezlipirea unui imobil grevat cu sarcini nu se poate face decât cu consimţământul titularilor acelor sarcini. Refuzul titularilor sarcinilor nu trebuie să fie abuziv, el putând fi cenzurat de către instanţa judecătorească.
(4) Dacă însă creditorii ipotecari consimt la alipirea sau, după caz, atât la dezlipirea, cât şi la alipirea imobilului grevat la un alt imobil, în lipsă de convenţie contrară, ipotecile vor lua rang după cele ce grevează imobilul la care s-a făcut alipirea.
(5) Operaţiunile de modificare a imobilului înscris în cartea funciară, prin alipiri sau dezlipiri, au caracter material şi nu implică niciun transfer de proprietate.
Aveti idee cam ce preturi sunt pentru o astfel de operatiune? Pamantul porneste de la strada principala si este pe lung, cu deschidere la strada de 25 m. Deci e nevoie ca o parte din teren sa-l fac drum de acces. Ma gandesc ca e nevoie de alte incadrari, bugete. Trebuie sa angajez si un topograf? Multumesc anticipat
Veti lucra cu un cadastrist si un notar. Nu va putem spune ce costuri sunt nu sunt tarife fixe. Mergeti si vorbiti cu ambii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferență dintre partaj și dezmembrare VelvetVamp01 VelvetVamp01 Puteți să îmi spuneți, vă rog, care este diferența dintre partaj și dezmembrare? Rog răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Exerciatrea dreptului de proprietate asupra bunului imobil adus in garantie ama ama Buna ziua, am o dilema si totodata o mare intrebare si daca cineva are si o idee multumesc p[entru informatii. Am incheiat cu o institutie de credit un ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)