avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua, am cumparat acum catva timp o suprafata de aproape 1 ha si vreau sa imi fac o ferma, este in afara localitatii, am posibilitatea racordarii la curentul electric insa in zona noastra pamantul este comasat iar conform titlului de proprietate sparg sola unui mare arendasd din zona. Am facut cerere la primarie in luna septembrie iar primarul m-a dus cu vorba iar cand nu a mai avut incotro mi-a comunicat ca nu am suprafata intabulata, moment in care am comandat intabularea si astept sa imi iasa lucrarea. Problema este ca arendasul a semanat pe suprafata de pamant pe care eu vreau sa o iau pe titlu iar eu nu stiu daca am dreptul legal sa imi mai iau acest pamant si sa demarez lucrarile anul acesta? Va rog sa imi spuneti cadrul legal sa pot face demersurile pentru a intra in posesia pamantului cumparat conform lurarii de intabulare. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: moc_laura , utilizator 11:16, 18 Noiembrie 2010
Cum ati cumparat fara cadastru si intabulare??? ca nici un notar nu incheie contractul de v-c fara asa ceva. In alta ordine de idei, daca in contractul dvs. de v-c terenul este (si trebuie sa fie) delimitat ca amplasament si vecini si are acces printr-un drum de exploatare, puteti lucra cum doriti proprietatea dvs. Daca fostul proprietar a arendat terenul, va trebui sa faceti o notificare catre arendas cum ca incepand cu data de___ contractul inceteaza, ca urmare a instrainarii dreptului de proprietate catre dvs.
Am cumparat terenul in 2002 si nu a avut intabulare, se cunosc vecinii, se poate face identificarea lui, in scurt timp este gata si intabularea, insa terenul in zona noastra este comasat si acolo unde este amplasat are conform comasarii un arendas care acum a semanat grau iar de la primarie mi-a spus ca nu mai pot face nimic pentru a intra in posesia lui deoarece asa spune nu stiu ce lege cum ca nu ar fi facut in termen cererea.Stiti cumva despre ce lege e vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot perfecta contracte de vanzare cumparare fara cadastru, in vederea comasarii? alexberi alexberi As vrea sa stiu daca se mai pot perfecta Contracte de Vanzare Cumparare fara cadastru, in vederea comasarii si care ar fi riscurile. Este vorba de mai multe ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bogdancata71 bogdancata71 Am cumparat de la un batran în 2005 jumătate de hectar în extravilanul unui oraș mare(teren arabil) în ideea că va căpăta ceva valoare în ... (vezi toată discuția)