avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se pot perfecta Contracte de Vanzare Cumparare fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se pot perfecta Contracte de Vanzare Cumparare fara cadastru, in vederea comasarii?

As vrea sa stiu daca se mai pot perfecta Contracte de Vanzare Cumparare fara cadastru, in vederea comasarii si care ar fi riscurile. Este vorba de mai multe suprafete de teren agricol mici, aflate in cadrul aceleiasi tarlale pentru care primaria nu a intocmit planul cadastral.
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 19:45, 11 August 2011
Nu se poate far a cadastru.
mirela741 a scris:

Nu se poate far a cadastru.

Am gasit o noua interpretare. In cazul in care exista o parcela deja in posesia cumparatorului, se pot cumpara parcelele adiacente in vederea comasarii, iar cadastrul pentru parcelele care urmeaza a fi comasate parcelei existente se poate face ulterior vanzarii, un singur cadastru pentru intreaga suprafata comasata.
prevederile legale in materie stipuleaza clar ca orice teren trebuie sa aibe cadastru si sa fie intabulat inainte de a se transmite dreptul de proprietate.
athe a scris:

prevederile legale in materie stipuleaza clar ca orice teren trebuie sa aibe cadastru si sa fie intabulat inainte de a se transmite dreptul de proprietate.

Am gasit aici ca ar fi posibil, cu conditia sa existe o parcela deja cumparata: [ link extern ]

Citez:
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a transmis notarilor Hotararea nr. 290/11.09.2009 in care se mentioneaza negru pe alb: �Notarul public va verifica daca cumparatorul detine in proprietate cel putin o parcela sau o cota din aceasta, alaturata celei care se instraineaza in scopul comasarii�.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol fly_fly fly_fly mai multe terenuri agricole cumparate pe legea 247/2005, in vederea comasarii (in aceeasi tarla) cum pot fii inscrise la cartea funciara? (vezi toată discuția)
Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)