avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare teren agricol

Buna ziua, Am un teren agricol de 0.5 Ha - pasune. Am fost contactata de o persoana fizica ca vrea sa cumpere acest teren. Acesta a cumparat mai multe parcele de teren in acea zona si terenul meu este undeva la mijloc. Am act de proprietate pe acest teren. Am fost la primaria de care apartine terenul pentru a obtine actele pentru a face cadastrul si intabularea. Aici - surpriza - individul care a vrut sa cumpere a facut planul cadastral pe o suprafata mai mare de teren incluzind si parcela mea, pe care era trecut - rectificare. Acest individ insista sa facem actele de vinzare si sa stipulam ca va face el cadastrul si intabularea. Se poate face o vinzare de teren agricol daca eu ca proprietar, nu am facut cadastrul si intabularea? Se poate stipula in actul de vinzare ca aceasta sarcina poate trece in atributia cumparatorului? Este legal? Eu nu vreau sa vind terenul, doresc doar sa-l arendez, dar vreau sa fiu in regula cu actele. Va rog sa-mi aratati care este solutia corecta si legala. Ca o paranteza, primaria respectiva este implicata intr-un proces cu condamnarea primarului, ing. de cadastru, politist, notar(care s-a si sinucis) pentru returnari de terenuri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bonitza , utilizator 11:44, 21 Octombrie 2016
Nu se poate vinde nimic fara cadastru si intabulare.
In situatia in care pe parcela pe care am titlul de proprietate este facut deja cadastru pentru altcineva, cum trebuie sa procedez? Pe planul cadastral respectiv este mentionat - rectificat.
luati legatura cu un cadastrist
Buna ziua, Am luat legatura cu un birou de cadastru din zona unde este terenul (jud.Iasi). Acesta a refuzat sa preia actele pe motiv ca terenul este cu probleme. Ce cale trebuie sa urmez in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru: 1. teren mai mare in fapt decat in acte - cum se rezolva? 2. daca vand o parte din suprafata intabulata cumparatorul trebuie sa faca si el cadastrul? olghi olghi dacă am un teren cumpărat în suprafața de 400mp și în realitate este 800mp cum procedez sa fac plan cadastral (menționez ca diferența ... (vezi toată discuția)
Se pot muta terenurile agricole ??? monoga monoga in urma cu vreo 6-7 ani am cumparat doua parcele teren invecinate,pt o parcela am facut si intabulare si intarusare. pentru cea de a 2-a parcela nu am facut ... (vezi toată discuția)