avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru: 1. teren mai mare in fapt decat in acte - ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru: 1. teren mai mare in fapt decat in acte - cum se rezolva? 2. daca vand o parte din suprafata intabulata cumparatorul trebuie sa faca si el cadastrul?

dacă am un teren cumpărat în suprafața de 400mp și în realitate este 800mp cum procedez sa fac plan cadastral (menționez ca diferența de teren este trecuta în registrul agricol, dar cine mi-a vândut are act de moștenire doar pe 400mp)și a doua întrebare dacă am cadastru pe o suprafața de teren și vând jumate cumpărătorul mai face plan cadastral?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:32, 6 Decembrie 2011
printr-un proces de rectificare limite/suprafata va puteti intabula suprafata reala (nu uitati sa cereti avocatului sa "solicite" instantei ca expertiza topo sa fie avizata de ocpi)
unii sunt de parere ca ati putea intabula (face plan cadastral) pe cei 400mp (eventual construi etc)urmand ca doar ulterior pentru diferenta sa va adresati justitiei (printr-un avocat
).
la a doua intrebare sunt 2 raspunsuri:
1. puteti vinde 1/2parte - o cota indiviza! cadastrul ramane neschimbat dar in timp veti avea problema cu "coproprietarul".
2. intai faceti o parcelare (lucrare cadastrala care implica creerea a 2 numere cadastrale) si apoi vindeti unul din acestea. implicit cumparatorul primeste "planul cadastral" pe jumatatea lui (bine definita ca suprafata, pozitie si forma)
Vindeţi exact căt aveţi în act de proprietate, deci cadastrul îl veţi face strict pe mp.cât aveţi şi apoi pentru restul faceţi acţiune în constatare chemând vecinii cu care se învecinează restul de teren , ca pârâţi, pentru a recunoaşte limitele proprietăţii.L fel se poate face cadastrul pe bucăţi pe faze de construire pentru o casă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit si probleme la intabulare trica599 trica599 Buna ziua! In anul 2002 am cumparat un teren de 800 mp reprezentand 1/2 dintr-o parcela mai mare, dreptunghiulara, de 1600 mp, in judetul Arges. In momentul ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo , cadastru ! stelutaalistar stelutaalistar Este vorba de un teren de 400 mp si casa aferenta care face obiectul unui anecontract de vanzare-cumparare. Contractul nu s-a putut perfecta in termenul de 1 ... (vezi toată discuția)