avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza topo , Cadastru !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza topo , Cadastru !

Este vorba de un teren de 400 mp si casa aferenta care face obiectul unui anecontract de vanzare-cumparare. Contractul nu s-a putut perfecta in termenul de 1 an de zile prevazut in antecontract intrucat vanzatorii nu au facut nici cadastru , nici intabulare asa cum isi luasera obligatia in antecontract. I-am actionat in instanta ptr ca instanta sa pron o hot care sa tina loc de act autentic de v-c. Mentionez ca pretul a fost platit integral si s-a facut predarea bunului inca de la momentul incheierii antecontractului.
Voi solicita instantei ca proba expertiza topo si in constructii prin care sa se identifice terenul meu de 400 mp si constructia si sa se delimiteze acesti 400mp de restul de teren , in speta terenul vanzatorilor fiind mai mare , de aprox 1000 mp. Precizez ca mi-au vandut doar 400 mp din 1000 mp dar nu avem o schita atasata antecontractului de delimitare propriu-zisa a celor 400mp.
Intre timp am aflat ca vanzatorii s-au apucat de cadastru si ca se va delimita si cadastral suprafata mea de 400 mp.
Intrebare : ptr a nu exista delimitari diferite a supraf de 400 mp - ma refer pe de o parte la expertiza topo si pe de alta parte la cadastrul intocmit - pot solicita instantei de a cere relatii de la Of de Cadastru si a ni se pune la dispozitie schita cadastrala a terenului si sa prorog administrarea probei cu expertiza topo dupa ce vin relatiile de la Of de cadastru?
Sau Of de cadastru nu poate pune la disp documentatia cadastrala?
Si daca pune la disp instantei documentatia cadastrala mai este nevoie si de expertiza nu?
Multumesc ptr rabdare !
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 18:01, 24 Februarie 2009
Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara are obligatia daca o instanta o cere sa puna la dispozitie orice aceasta cere in legatura cu imobilul. Este bine totusi sa faceti si dumneavoastra o expertiza si sa chemati in instanta si un martor care poate spune cu aproximatie cam unde sunt cei 400 mp ai dumneavoastra , asta ca sa nu aveti surprize din partea vanzatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea numerelor topo in cadastrale Dan-Sebastian Chertes Dan-Sebastian Chertes Am o situatie ciudata. Doua firme detin doua terenuri. Terenul primei SC este inclus in parcela mare care apartine celei de-a doua SC. Cea cu terenul mai mic ... (vezi toată discuția)
Intabulare adamcristi adamcristi Bună seara! În urma unei succesiuni, având hotărârea definitivă a instanței, pe un teren de 772 mp, aici fiind inclusă și o casă, domnul de la ... (vezi toată discuția)
Proces civil - granituire danny20164 danny20164 In anul 1994,vecinul a executat un gard de beton la limita dintre proprietatile noastre,avand autorizatie de construire de la primaria Bucuresti.In anul 1999 ... (vezi toată discuția)