in urma cu vreo 6-7 ani am cumparat doua parcele teren invecinate,pt o parcela am facut si intabulare si intarusare. pentru cea de a 2-a parcela nu am facut intabulare.
Acum ma trezesc ca defapt terenurile mele nu sunt tocmai unde le-am cumparat,
In urma noilor masuratori si-au schimbat pozitia.
Intrebarea ar fii daca se poate face asa ceva in Romania,si daca da ce acte ar trebui sa primesc,pe baza carui act sa facut noile masuratori?
Da, se mai intampla in Romania.
Masuratorile de pe o anumita zona se fac de anumiti cadastristi, si de pe zona invecinata de altii, dupa care nu se suprapun.
Trebuie refacute cadastrele si pt terenul la care ati facut intabularea, mentiunea in cartea funciara.
Am un extras de carte funciara pt informare din 28 12 2009 pe care nu scrie nimic la observatii. Dar in acelasi timp planul parcelar vizat de cadastru in aprilie 2003 nu corespunde cu planul parcelar din 2007.
Pai e normal sa nu apara nimic la observatii.
Dupa refacerea cadastrelor se va face mentiunea in cartea funciara, pt ca vor fi alte coordonate ale terenului.
Trebuie sa va interesati la cei care v-au facut cadastrul daca tot ei se ocupa acum, dupa noile masuratori.
Aceeasi problema am avut-o si eu si se ocupa alt birou de cadastru. Nu inteleg de ce.