avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bacalaureat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bacalaureat

Buna ziua.Am fost prinsa fraudand examenul de bacalaureat.Am fost pusa apoi sa dau o declaratie prin care sa confirm cele intamplate.Mi s-a spus ca nu voi mai putea sa sustine examenul 2 ani.
Intrebarea mea este urmatoarea: Care sunt consecintele inafar de faptul ca nu mai pot da examenul urmatorii doi ani?
In afara de consecintele legale pe care le-ati mentionat, daca nu sunteti depistata autoarea/coautoarea vreunei infractiuni de genul: asocierea pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, complicitate la infractiunea de cumparare de influenta si cumparare de influenta nu aveti motive de ingrijorare.
Pe de alta parte, din pacate, pierdeti 2 ani de zile in care puteati face multe altele avand in vedere faptul ca nu puteti sa va inscrieti la o facultate sau sa sperati la angajarea pe un post unde se solicita diploma de bacalaureat...
L.C.
Buna ziua! Draga Camelia, in primul rand consider ca e un pic abuziva obligarea semnarii unei constatari terte. In al doilea rand sunt curios daca erai minora in momentul producerii incidentului. In orice caz, solutia pe care o poti aplica in acest caz ar fi sa contesti in instanta, tu sau tutorele tau aceasta hartie(declaratia) in cazul in care si tu consideri ca ti-a fost solicitata intr-o stare de tulburare psihica deosebita sau ca nu ar reflecta realitatea. Practic, dupa cum a afirmat si antevorbitorul meu este posibil sa fii acuzata de comiterea unor infractiuni de coruptie (inclusiv darea de mita), etc.
Cea mai buna aparare este atacul, iar o actiune in instanta prin care sa solicitati constatarea situatiei de tulburare psihica in care v-a fost impusa semnarea/intocmirea acestei declaratii ar fi necesara. Astfel poate fi anulata aceasta fapta, iar norma abuziva ce impune interzicerea unor drepturi(exercitarea unui nou examen), ar fi eliminata, prin insasi lipsa starii de fapt. Este cam nasol sa incepi cu stangul aceasta noua viata, si in orice caz nu este cazul sa incepi prin non-combat. Alte consecinte ar mai putea fi de ordin moral, fiind posibil sa intalnesti destui oameni care sa incerce o etichetare a ta pe baza acestei fapte. Nu dispera totusi, nu este un capat de drum, este doar un inceput. Bafta in continuare !
Depinde si in ce a constat frauda la care va referiti.
Daca ati da mai multe amanunte este posibil sa primiti raspunsuri mult mai concrete la intrebarea pe care ati adresat-o.
Da, conteaza mult contextul fraudei si mai ales incadrarea pe care au facut-o.
Spuneti-ne ce contine exact documentul pe care au vrut sa-l semnati.
Oameni buni,
Domnisoara a scris: "Am fost prinsa fraudand examenul de bacalaureat." Este o recunoastere a faptei reprobabile. Ce "tulburare psihica"? Ce "contraatac" ? @Lupu905 nu este moral ceea ce sfatuiti.

Alte discuții în legătură

Camere de filmat bac doar intr-un judet andrei12345 andrei12345 Buna ziua! In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an. In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat ... (vezi toată discuția)
Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)
Una mica despre bacalaureat mimishor mimishor Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am ... (vezi toată discuția)