avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... una mica despre bacalaureat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

una mica despre bacalaureat

Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am reusit sa iau in conditiile in care la celelalte mai putin de 7 nu am luat si am nevoie de o nota de trecere. As vrea sa nu pierd un an din viata in care as putea face o scoala postliceala de asistente medicale scoala ce nu are nici cea mai mica tangenta cu matematica si nici la profilul meu prea multa matematica nu am facut. Am scris lucrurile astea ca sa nu ma luati la misto si nici sa imi faceti morala. Sper sa ma intelegeti. Sa arunce cu piatra cine nu a copiat sau nu a vb cu colegul din spate la vreun examen.

Eu sau prietena care m-ar ajuta la matematica prin telefon la a doua sesiune de bac riscam ceva in cazul in care suntem prinse? O amenda penala ceva ? Au dreptul in cazul asta sa imi confiste telefonul si handsfree-ul? Mai exact ce mi se poate intampla cel mai rau?

Multumesc anticipat pt raspuns si posibila intelegere.
As putea arunca cu piatra, dar cui ar folosi.... Deci in cazul de fata iti doresc succes..... dar in conjunctura actuala, crezi ca se va mai putea?
o singura persoana amabila mi-a dat un mesaj privat in rest nimeni nu s-a obosit sa-mi zica daca copiatul prin telefon are vreo pedeapsa posibila atat pt cea din sala cat si pt cea care vb la telefon ma intereseaza acum ca fapt divers deoarece fapta a fost facuta si nu prea am dormit bine in noaptea asta
va rog
Daca fapta afost facuta ce te mai intereseaza? daca te prindea atunci te dadea afara in examen. daca nu s-au prins asta e ai castigat tu ! In rest emotiile sunt la nota ca daca vede profesorul ceva in neregula nu da o nota de trecere si declara frauda la examen si pierzi tot examenul. Juridic este o frauda si se poate lasa cu amenda penala sau administrativa. In definitiv depinde de cel ce corecteaza lucrarea daca o va considera frauda sau nu.
Inregistrarile facute in mod ilegal nu au valoare probanta, nu sunt luate in considerare. Daca, ipotetic, convorbirea dvs. a fost inregistrata, ea nu poate fi folosita intr-un eventual proces.
Nu inteleg ce vi s-ar mai putea intampla acum, cand fapta e consumata si lucrurile au iesit asa cum ati dorit, adica nu ati fost data afara din sala de examen pentru frauda.
luciandumitrescu07 a scris:

In rest emotiile sunt la nota ca daca vede profesorul ceva in neregula nu da o nota de trecere si declara frauda la examen si pierzi tot examenul. Juridic este o frauda si se poate lasa cu amenda penala sau administrativa. In definitiv depinde de cel ce corecteaza lucrarea daca o va considera frauda sau nu.


Si cum ar putea sa mai declare frauda dupa corectarea lucrarilor, neavand nicio proba? Ca doar n-o fi atat de incuiata incat sa recunoasca. Atat m-a dus mintea! Nu m-am inspirat de nicaieri. Prezumtia de nevinovatie!
ATENTIE insa la alte examene! Nu e gluma!
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
ContSters53919, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de filmat bac doar intr-un judet andrei12345 andrei12345 Buna ziua! In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an. In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat ... (vezi toată discuția)
Unde pot citi despre infractiunea de incitare la ura Sever Simion Sever Simion As dori sa aprofundez acest subiect: infractiunea de incitare la ura si sa citesc eventual din jurisprudenta. Sper sa existe... Imi puteti va rog recomanda ... (vezi toată discuția)
Instigare ura rasiala john1234 john1234 ce se intampla daca folosesti cuvinte obscene tip <cioara borata, tigan borat> pe un forum online? ar putea fi considerata infractiune? (vezi toată discuția)