avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... instigare ura rasiala
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

instigare ura rasiala

ce se intampla daca folosesti cuvinte obscene tip <cioara borata, tigan borat> pe un forum online? ar putea fi considerata infractiune?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:08, 3 Septembrie 2016
Daca Politia ar sta sa urmareasca toate aceste injuraturi, n-ar mai avea alta treaba, nici personal care sa raspunda la apelurile de urgenta n-ar mai avea.

Plus ca nu sunt foarte sigur ca e o fapta penala, depinde.
mi se pare ca instigare ar fi sa spui <hai sa omoram tiganii>. daca discursul este doar de tipul: tiganii sunt nespalati, ciorile dracului, e groaznic sa fii tigan - mi se par doar insulte si nu indemnul la actiune. e ca la diferenta dintre amenintare si injurie
Pai nici liderii Noii Drepte nu sunt anchetati penal pentru instigare la ura rasiala, darmite unul care a folosit o injuratura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu considerat infractor? john1234 john1234 Buna ziua, as dori niste clarificari cu privire la cateva chestii pe care le-am facut pe net. 1. Beam intr-un bar din gara si m-a abordat un tigan <de ... (vezi toată discuția)
Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)