avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PEDEPSE CF COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PEDEPSE CF COD PENAL

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: ce pedeapsa minima poate primi o persoana careia i s-a facut reclamatie la Politie din cauza ca a lovit o alta persoana, peste gard, aceasta din urma fiind in curte? Cred ca a fost incadrat la lovire sau...cum s-o fi numind... Exista si posibilitatea sa fie doar amendat? Se poate tine cont ca este persoana cu handicap neurologic?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 17:19, 29 August 2011
Daca vorbim despre infractiunea de "lovire sau alte violente", asadar pana in 20 de zile de spitalizare, pedeapsa este intre 3 luni si 2 ani sau amenda. Dupa cum vedeti se poate aplica si o amenda, totul depinde de circumstante si de conduita faptuitorului.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
ContSters178374, utilizator
Handicapul neurologic nu este handicap psihic asa ca nu poate scapa prea usor.A avea un handicap neurologic inseamna a ii lipsi, persoanei respective un simt, a fi paralizat, a avea coloana fracturata, boli ale muschilor si coloanei, pareze faciale, etc. Nu se va tine cont ca are handicap, poate ca nu il are de este acuzat de lovire.
Cu siguranta va fi doar amendat, insa sa stiti ca si persoanele cu handicap sunt obligate sa respecte legea, iar in caz de lovire sunt tratate asemeni oricarui cetatean ce are obligatia de a nu incalca regulile societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune ContSters259573 ContSters259573 In urma unei altercatii persoana acuzata ii provoaca rani prin zgariere acuzatorului, rani minore pentru care nu este necesara spitalizarea. ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen ilegal - incadrare juridica cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana, conducator al unui autovehicul a fost atacata in trafic de o alta persoana (de-asemeni sofer). Mai precis, la o trecere de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)