Am si eu o intrebare: ce pedeapsa minima poate primi o persoana careia i s-a facut reclamatie la Politie din cauza ca a lovit o alta persoana, peste gard, aceasta din urma fiind in curte? Cred ca a fost incadrat la lovire sau...cum s-o fi numind... Exista si posibilitatea sa fie doar amendat? Se poate tine cont ca este persoana cu handicap neurologic?
Daca vorbim despre infractiunea de "lovire sau alte violente", asadar pana in 20 de zile de spitalizare, pedeapsa este intre 3 luni si 2 ani sau amenda. Dupa cum vedeti se poate aplica si o amenda, totul depinde de circumstante si de conduita faptuitorului.
Handicapul neurologic nu este handicap psihic asa ca nu poate scapa prea usor.A avea un handicap neurologic inseamna a ii lipsi, persoanei respective un simt, a fi paralizat, a avea coloana fracturata, boli ale muschilor si coloanei, pareze faciale, etc. Nu se va tine cont ca are handicap, poate ca nu il are de este acuzat de lovire.
Cu siguranta va fi doar amendat, insa sa stiti ca si persoanele cu handicap sunt obligate sa respecte legea, iar in caz de lovire sunt tratate asemeni oricarui cetatean ce are obligatia de a nu incalca regulile societatii.