avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca pe perioada nedeterminata

Buna ziua,
Am aflat acum 3 saptamani ca in cel mult o luna de zile sa imi caut un alt loc de munca.Firma la care lucrez se ocupa cu electricieni navali si lucrez aici de 6 ani cu contract pe durata nedeterminata.Astazi mi-au spus ca ma vor transfera la o alta firma patronata de director cu o alta denumire dar tot cu electricieni navali insa de data aceasta cu contract pe o perioada determinata (1 luna).Voi fi recunascator daca ma ajuti sa-mi spune-ti daca nu semnez acest contract de transfer sau ce este ce se poate intampla?daca ma mut la firma cealalta dupa ink o luna de munk mai iau somaj sau il pierd?ei sunt obligati sa ma tine la munk acolo conforn contractului pe durata nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 29 August 2011
1. Nu mai exista transfer... in cazul dvs, se va face incetarea pe vechiul c.i.m. si angajarea pe noul angajator.

2. Daca sunteti de acord cu varianta de mai sus, atunci trebuie sa stiti ca temeiul de drept al incetarii c.i.m. incheiat pe durata determinata va da posibilitatea sa beneficiati de somaj, in conditiile legii.

3. Chiar daca aveti c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata , acesta poate inceta in conditiile prevazute de cdoul Muncii.
La incetarea de drept a CIM pe perioada determinata, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
daca in perioada aceasta timp de o luna cu transfer la cealalta firma cu toate ca eu nu as vrea acolo ,dupa 6 ani. probabil a cotizat firma la somaj,.dupa ce se termina aceasta luna adik contractul semnat de mine voi mai lua somaj?de ce ma transfera la alta firma si nu imi dau somaj direct de la firma unde am 6 ani!!ei nu sunt in faliment insa au spus ca nu mai au nevoie de mine.ce sa fac?
akustic a scris:

daca in perioada aceasta timp de o luna cu transfer la cealalta firma cu toate ca eu nu as vrea acolo ,dupa 6 ani. probabil a cotizat firma la somaj,.dupa ce se termina aceasta luna adik contractul semnat de mine voi mai lua somaj?de ce ma transfera la alta firma si nu imi dau somaj direct de la firma unde am 6 ani!!ei nu sunt in faliment insa au spus ca nu mai au nevoie de mine.ce sa fac?

Intrebati-l pe angajator de ce nu va trimite in somaj de la firma al carei angajat sunteti ? ... oricum daca mergeti la cealalta societate , o sa va trebuiasca si de la firma actuala adeverinta de somaj indiferent cu ce articol se va incheia c.i.m. , pentru ca de la noul angajator vi se va elibera o adeverinta numai pentru o luna de zile ...

dar acel angajator de al primul loc de munk (cel de 6 ani).este obligat sa-mi de-a adeverinta ca s-a depus timp de 6 ani cat am lucrat la somaj ?sau se i-a in considerare doar ultimul loc de munk?ce imi pot face daca eu totusi nu semnez sa plek la cealalta firma ?ma pot da afara cu disciplina la locul de munk?sau nu ma pot concedia si sunt obligati sa ma plateasca?

Alte discuții în legătură

Vrea sa ma dea afara de la munca desi sunt in concediu medical!! pustanu87 pustanu87 Buna ziua.Am fost operat recent si mi s-a dat de la spital concediu medical 2 sapt.dupa care pot merge din nou la munk fara probleme...doar ca am inteles de la ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre contract determinat si nedeterminat ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Vreau sa va intreb si eu care este diferenta dintre un contract de munca determinat si unul nedeterminat.Va pun acesta intrebare ptr. ca sint angajat ... (vezi toată discuția)