avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: am terminat facultatea in anul 2008 (forma la zi, lunga durata, 5 ani), apoi m-am inscris la studii de doctorat 2008-2011 ( forma la zi, cu bursa); in paralel cu doctoratul am facut si un master de 2 ani, fara frecventa. Am dreptul in momentul de fata (cu doctoratul terminat) sa beneficiez de indemnizatie de somaj? Si cat ar fi cuantumul acestei indemnizatii. Mentionez ca dupa terminarea facultatii nu am depus acte pentru somaj!
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:46, 30 August 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 40.
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) = absolventi = pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.

(2) Indemniza?ia de somaj prevazuta la alin. (1) se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin.(2) lit. a) ?i b), o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

2. Deoarece nici Legea 76/2002 si nici Normele de aplicare a ei nu precizeaza explicit daca masterul si doctoratul fac parte din formele de invatamant este bine sa mergeti la Agentia de Somaj sa intrebati.

3. Indemnizatia de somaj pentru absolventi este de 250 lei lunar, timp de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent master Justitiarul711 Justitiarul711 Unui absolvent de facultate care s-a inscris dupa absolvirea facultatii la cursurile de master la zi i s-a refuzat ajutorul de somaj pe motivul ca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate adinutza_1990 adinutza_1990 buna ziua, anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? LAURA-ELENA LAURA-ELENA Buna ziua!Am 24 de ani si vreau sa stiu daca beneficiez de somaj sau de vreun alt venit. Mentionez faptul ca la implinirea varstei de 18 ani am primit somaj, ... (vezi toată discuția)