avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obtinerea formularului A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obtinerea formularului A1

Doresc sa stiu daca o firma nou infintata poate sa detaseze muncitori in strainatate si de asemenea conditile care trebuiesc indeplinite de angajator si angajat pentru obtinerea formularului A1.
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 14:14, 26 Aprilie 2012


O discutie care va este de folos gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...


Firma din Romania care solicita , pentru angajatii sai, formularul A1, trebuie sa dovedeasca faptul ca are activitate consistenta in tara. Trebuie sa-si asume o serie de obligatii si sa respecte si anumite conditii impuse de statul in care va detasa angajatul respectiv.
Formularul de cerere pentru obtinerea documentelor portabile A1, in vederea certificarii achitarii taxelor sociale in Romania, a suferit modificari semnificative. Lista cu documentele justificative ce insoteau cererea a fost largita considerabil.

Pe langa toate documentele solicitate initial se mai cer:
- contracte in derulare pe teritoriul Romanie, care sa acopere perioada de detasare (stiu ca pare usor ilogic, dar astfel se asigura ca firma continua sa aiba activitate consistenta in Romania)
- declaratie cu privire la "nationalitatea" cifrei de afaceri
- balante analitice
- declaratii din partea angajatilor ce urmeaza a fi detasati (cu privire la formularele A1)
- declaratii din partea administratorului firmei
- adeverinte de la fisc, pensii, ITM, etc.
Buna ziua,
Va expun atentiei urmatoarea situatie:
Am un SRL al carui unic asociat sunt, firma are ca obiect consultanta in domeniul ingineriei. SRL are un singur angajat: Eu.
In momentul de fata am un contract de prestari servici pe un proiect la o firma din Germania. Ca sa pot lucra acolo imi trebuie formularul A1 insa uitandu-ma pe conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea lui imi dau seama ca este imposibil, adica nu il pot obtine pentru ca cifra de afaceri provine din strainatate si pentru ca mai mult de 50% din angajatii firmei urmeaza a fi detasati (firma avandu-ma angajat doar pe mine inseamna ca prin plecarea mea ar avea 100% din angajati in strainatate).
Este o situatie putin absurda deoarece in situatia asta sunt obligat sa ma declar ca persoana independenta (freelancer) in Germania si sa platesc toate impozitele acolo, deci statul Roman o sa piarda taxele si impozitele pe care le-as fi putut plati in Romania.
mergeti in paralel si cu SRL in Romania (eventual salariati) si cu PFA din Germania si o sa obtineti FORMULARUL A1 cu minim 2 ani este bine ca aveti doua optiuni.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e101 GlassPartners GlassPartners Buna ziua, as dori sa aflu cum pot obtine formularul E101 din Romania, avand in vedere ca angajatii nostri sunt cetateni romani si lucreaza pentru o firma de ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 nicoletavaly nicoletavaly Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am un prieten care munceste in Italia intr-un santier naval de mai bine de 10 ani. Vazand ca sunt firme ... (vezi toată discuția)
Pentru detasare de personal pe caen 7810 pylonsv pylonsv Buna ziua ce documente sunt necesarepentru obtinerea formularului A1? (vezi toată discuția)