avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociatie in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociatie in participatiune

Se infiinteaza o asociatie in coparticipatie avand ca obiect comercial:
,, Furnizarea si distributia energiei termice sub forma de abur si apa calda la Spitalul XXX", serviciu obtinut in urma unei licitatii de achizitii publice unde au castigat printr-un acord de asociere doua firme X(75%) si Y(25). In acordul de asociere se stabileste ca lider(girant) al asocierii firma X. In urma licitatiei, asociatia celor doua firme X si Y este declarata castigatoare. La incheierea contractului la partea de furnizor al serviciului sunt trecute ambele firme X si Y, cu toate ca din punct de vedere legal asociatia in participatiune nu are personalitate juridica.
Intrebarea mea este:
Contractul incheiat cu includerea celor doua firme X si Y in calitatea de furnizor prestator, este legal, avand in vedere faptul ca prin acordul cadru de asociere incheiat inainte de licitatie si apoi prin contractul de asociere incheiat dupa castigarea licitatiei, firma X este delegata ca lider(girant) cu drepturi depline in orice actiune privind activitatea asociatiei?
In acelasi context: Este legal un contract incheiat intre o parte(PJ) si alta parte
2 PJ , iar la sfarsit semnaturile sa fie:
1 prima semnatura (PJ)
2 a doua semnatura liderul asociatiei (2 PJ)

Alte discuții în legătură

Asociere pentru participare la licitatie sabinna sabinna In conditiile in care o asociatie formata din 2 agenti economici participa la o licitatie pentru executie lucrari si o castiga, cu cine se incheie contractul ... (vezi toată discuția)
Asociere pt licitatie esuata Astro Astro Firma x si y au intocmit un acord de asociere in vederea participarii la o licitatie, Firma x- lider, firma y asociat. Au fost declarati castigatori, iar ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari-asociati ContSters271735 ContSters271735 Buna ziua! Am participat la o licitatie in asociere. Am castigat licitatia si s-a incheiat contractul de lucrari. Problema este ca la partile contractane ... (vezi toată discuția)