avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de lucrari-asociati
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de lucrari-asociati

Buna ziua!
Am participat la o licitatie in asociere. Am castigat licitatia si s-a incheiat contractul de lucrari. Problema este ca la partile contractane apare numai liderul de asociatie si nu este prevazut nicaieri celalalt asociat.
Stiu ca de obicei la partile contractante se utiliza o rormula de genul: SC X SRL lider al asocierii cu SC Y SRL, etc" si asa erau evidentiati ambii asociati in contract.

Este corect cum au procedat ei? Nu trebuia sa se faca referire la ambii asociati?
Cel mai recent răspuns: ContSters271735 , utilizator 15:21, 26 Noiembrie 2012
Verifica acordul de asociere ce a fost depus la procedura de achizitie, in documentele voastre. De regula, in continutul acordului, se regaseste sintagma: liderul asocierii va semna contractul de achizitie si va derula platile aferente, in numele asocierii".
Da dar eu ma refer la faptul ca pe viitor poate vreau sa folosesc acest contract pt a-mi demonstra experienta similara si dc nu apare si denumirea societatii noastre e mai greu (bine pot anexa si acordul de asociere).
Plus ca nu prea avem incredere in liderul de asociere ca va face platile catre noi ca asociat la timp.
incercati sa faceti un aditional la acordul de asociere sau un nou acord in care sa stabiliti cum se fac platile, cu penalitati etc... platile se fac de regula la 5 zile de la incasare. Aveti grija la situatiile de lucrari, sa poarte acceptul liderului, idem la facturile emise catre el, pentru partea voastra. Ulterior situatiile de lucrari acceptate, borderoul de productie, etc pot constitui elemente pentru dovedirea efectiva a experientei similare
ofertantul castigator este "asocierea" deci toti membrii trebuiau sa apara ca prestatori. faptul ca unul dintre asociati este imputernicit sa semneze contractul nu ii confera si calitatea de prestator unic asa cum rezulta din ceea ce spuneti dvs.. consider ca ar trebui incheiat un act aditional la contract prin care sa se remedieze aceasta situatie intrucat in acest moment art. 204 alin 1 este incalcat. s-a incheiat contractul cu alt ofertant decat cel declarat castigator.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice contex contex M-ar interesa daca exista vreo posibilitate de incheiere prin notariat a unui acord de sustinere de catre o societate cu o cifra mare de afaceri a unui imm ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de achizitii publice - asociere operatori economici teodor82 teodor82 Buna ziua. O asociere formata din doi operatori economici a castigat o licitatie si urmeaza sa incheie contractul de achizitie publica. Unul dintre cei doi ... (vezi toată discuția)