avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Semnare contract de achizitii publice - asociere ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Semnare contract de achizitii publice - asociere operatori economici

Buna ziua.

O asociere formata din doi operatori economici a castigat o licitatie si urmeaza sa incheie contractul de achizitie publica.
Unul dintre cei doi asociati este desemnat a fi lider de asociere.

Intrebarea mea este daca acest contract de achizitie poate fi semnat de catre ambii membrii ai asicierii si nu doar de catre lider?

Interzice legislatia din domeniul achizitiilor publice sa fie semnat contractul de catre ambi membrii ai asocierii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: QTPie , utilizator 15:24, 24 Aprilie 2012
contractul se va incheia intre autoritatea contractanta si liderul asocierii...deci, va semna liderul. Liderul reprezinta asocierea, are imputernicire din partea celuilalt...
In ce calitate va semna celalalt asociat?
Dar daca in contractul de asociere se specifica faptul ca semnarea contractului de achizitie publica se va face de catre ambii asociati?
Sigur ca pot semna toti membrii ai asocierii.
In principiu se prefera sa semneze doar liderul asocierii pt a simplifica procedura. Insa, in acest caz, liderul asocierii semneaza in nume propriu si ca mandatar al celorlalti membri ai asocierii.
Asadar, daca actul juridic poate fi incheiat prin mandatar, poate fi incheiat si personal.

O zi usoara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari-asociati ContSters271735 ContSters271735 Buna ziua! Am participat la o licitatie in asociere. Am castigat licitatia si s-a incheiat contractul de lucrari. Problema este ca la partile contractane ... (vezi toată discuția)
Cedare executie achizitii publice alexandrassp alexandrassp Bunza ziua Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica, daca puteti. Avem un contract de achizitii publice si o asociere formata din lider si asociat. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la o asociere inainte de adjudecarea contractului andr33apn andr33apn Buna ziua, In cazul in care, pentru executia unei constructii se asociaza initial 4 firme, cu oferte separate pentru diferite parti ale constructiei, este ... (vezi toată discuția)