avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... licenta exclusiva???
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

licenta exclusiva???

prin ce se deosebeste licenta exclusiva de cea ne-exclusiva?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 14:20, 31 August 2011
Buna ziua,
pentru ca nu ai dat suficiente date despre obiectul de actibitatte al frmei....
o sa te lamuresc cu un exemplu:
,,Daca cei de la Elmec au licenta exclusiva atunci cei de la DKNY (de exemplu) NU pot sa-ti permita sa comercializezi produsele lor in Romania fara sa incalce contractul cu cei de la Elmec.

Daca cei de la Elemc au o licenta neexclusiva atunci poti comercializa bunurile lor aici.''
Este clar?:fight:

Cu stima,
Licenta exclusiva acorda licentiatului un drept exclusiv de utilizare asupra unui bun mobil incorporal (constituit dintr-o marca, brevet, desen/model, model de utilitate), astfel incat Licentiatorul care este titularul respectivului bun mobil incorporal (marca, desen/model, brevet, model de utilitate), nu mai poate acorda alte drepturi de folosire a respectivului bun tertilor.

Licenta neexclusiva presupune faptul ca titularul drepului de proprietate industriala, poate acorda mai multor persoane un drept de utilizare asupra bunului mobil incorporal asupra caruia poarta dreptul de proprietate industriala.

In cazul dreptului de autor, legea vorbesete de cesiune dar care din punct de vedere juridic este tot o licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcã sau desen? - care este diferenþa? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, personal nu imi pot da bine seama de diferenta dintre marca si desen sau model industrial? Ma puteti ajuta cu 1,2 explicatii si un exemplu ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune marca Ramona24 Ramona24 Buna seara, Marca inregistrata la OSIM pentru un spectacol, poate fi cesionata unui tert sau mai multor terti printr-un contract?-scopul fiind ... (vezi toată discuția)
Pierdere drepturi osim Pixelut Pixelut Cu ani in urma am inregistrat la OSIM un model industrial, primind in acest sens si un certificat. Datorita neplatii taxelor de intretinere am fost decazut ... (vezi toată discuția)