avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri auto asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri auto asigurari

Am avut un accident rutier fara victime.Dupa sensul meu de mers am semnalizat dreapta,am facut o mica bucla fara a depasi axul drumului(am si martori) si in timp ce viram pe podul proprietatii mele am fost lovit in stilpul dintre cele doua usi de pe partea dreapta de un autoturism ce venea cu viteza din spatele meu.Din spusele respectivului sofer ar fi avut in jur de 86 km/h. Fac precizarea ca respectivul autoturism m-a lovit cu partea laterala stanga si mai mult cu roata din stanga,datorita sistemului de franare care nu a functionat decat pe partea stanga fapt ce reiese dupa urmele pneurilor lasate pe carosabil(aprox. 16m linia de franare), de aceea si traiectoria autoturismului obtinuta in urma franarii a fost spre marginea drumului.
Am anuntat organul de politie din localitate, acesta sa deplasat la fata locului si a zis ca e culpa comuna sa mergem la societatea de asigurari (santem asigurati la aceiasi societate) pe intelegere amiabila.
In zilele urmatoare a venit inspectorul de daune de la firma de asigurari si a intocmit actele pentru culpa comuna.
Neprimind niciun raspuns am sunat la agentia firmei de asigurari si mi s-a spus ca proprietarul masinii din spate ar mai fi depus o declaratie si ca sa schimbat incadrarea din culpa comuna in vinovăţie totala a mea.
Precizez ca de la data accidentului pana in prezent au trecut 57de zile, si nu era normal sa primesc si eu o instiintare cu privirea la rezolutia data de firma de asigurari,si ce pot sa mai fac in continuare pentru a obtine ceva despagubiri?
Cel mai recent răspuns: zugravu catalin , utilizator 10:39, 1 Septembrie 2011
trebuie lamurita problema cul[pei. Daca nu ajungeti la un consens cu firma de asigurari si ea considera ca sunteti vinovat doar dvs., nu va ramine o alta cale decat instanta de judecata.
sdianaviolina a scris:

trebuie lamurita problema cul[pei. Daca nu ajungeti la un consens cu firma de asigurari si ea considera ca sunteti vinovat doar dvs., nu va ramine o alta cale decat instanta de judecata.


Uesrul @zugravu a raspuns:"culpa comuna" sters de mine ca mesaj cu aceeasi titulatura.
:offtopic: Pentru @ zugravu - folositi butonul "Raspunde" pentru a continua discutia.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
nucu$, utilizator
Nu prea am inteles cum s-a petrecut accidentul dar trebuie lamurit cine este vinovat si acela va pune la bataie polita sa RCA. Daca dv ati fost considerat vinovat atunci polita dv RCA va repara masina celuilalt participant la trafic iar dv daca aveti CASCO o puteti repara pe asigurare, daca nu pe banii dv.Puteti face apel la un expert auto autorizat , acceptat de ambele parti aflate in litigiu cat si de asigurator si concluzia acestuia sa fie considerata cea corecta. Angajati-va un avocat si lasati-l pe el sa se ocupe de aceste lucruri si de relatia cu instanta la care veti ajunge dupa rezolutia expertului tehnic.
Celalalt sofer venea tare din spate si nefiind atent ma lovit in partea lateral dreapta cu toate ca la fata locului a recunoscut ca am semnalizat dreapta dar na putut sa ma evite.
De ce nu s-a stabilit la fata locului prin inspectorul de daune vinovatia mea cand a intocmit actele pentru culpa comuna?
De ce firma de asigurari nu+mi comunica in scris rezultatul final? Cat timp trebuie sa mai astept? pot sa fac plangere si la CSA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Statuare dosar dauna : culpa comuna, desi soferul vinovat a recunoscut integral vinovatia. Mrr2023 Mrr2023 Bună ziua. Sunt la capătul puterilor. Am primit motivația într-un dosar de daună conform căreia „În urma analizarii documentelor depuse la dosar si in ... (vezi toată discuția)