Am avut acum o luna de zile curtea in control pentru anul 2010 cand am platit in totalitate drepturile salariale stabilite prin hotarari judecatoresti. Acum cei de la curte spun ca aceste plati au fost nelegale motivate de ordonantele de suspendare desi ele au fost platite in baza unor hotarari judecatoresti. S-au emis decizii de recuperare si nu stim daca sa contestam sau nu.
Intrebarea mea este urmatoarea: nu exista nici o prevedere legala nationala sau internationala(gen decizii CEDO sau ceva asemanator) prin care sa motivam aceste plati si sa scapam#-o.
Si va spun sigur ca daca ii dam inapoi nu o sa ii mai luam niciodata...
Depinde cand s-au obtinut respectivee drepturi salariale. Exista niste ordonante de urgenta care esaloneaza plata acestor drepturi:
- pentru drepturile castigate in perioada mai-decembrie 2010, plata se face intre anii 2012-2014; (OUG 113/2010);
- OUG 71/2009 spune ca pentru hotararile privind drepturi salariale, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, plata se face esalonat: in 2010 puetati plati doar 34% din sume, continuand cu 2011 si 2012.
Daca dvs. ati platit toti banii in 2010, cu toata simpatia si intelegerea, dar Curtea cam are dreptate si nu veti castiga in instata doar pe motive de moralitate si etica.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dreptul muncii
mirelutaa
Dupa reincadrarea de la o1 ianuarie 2010,in urma unei adrese primite de la AJPS,primarul mi-a dat jos sporul de dispozitiv incepand cu o1 martie.Am contestat ... (vezi toată discuția)
Oug 18/2010
kormi
Buna ziua!
Prin OUG. 18/2010, privind executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului ... (vezi toată discuția)