avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.
Am urmatoarea situatie: varul meu (singur la parinti), casatorit, sotia lui la a doua casatorie, fara copii directi (exista 2 copii din prima casatorie a sotiei) a murit de curand. Parintii lui au murit. Frati, surori dupa cum am spus, nu sunt.
Intrebarea este: sotia si copii ei mostenesc tot?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radio , utilizator 18:54, 1 Septembrie 2011
Deocamdata, doar sotia. Abia dupa decesul dansii, o vor mostenii copiii dansii
Daca parintii defunctului aveau frati, ei sunt mostenitori colaterali ordinari si au dreptul la 1/4 din mostenire.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
trebuie vazut daca exista mostenitori din clasa a3a respectiv ascendenti ordinari , iar daca nu sunt trebuie vazut dca sunt colaterali ordinari( adica din clasa a 4a). Daca exista atuci sotul va lua 3/4 iar daca nu sunt atuci sotul ia totul
Da, multumesc pentru raspuns. Da, mai exista o sora a tatalui defunctului si o matusa a defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)