avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... institutii care controleaza ºi pot condamna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

institutii care controleaza ºi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare?

Va rog sa imi insiruiti institutiile care controleaza şi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 23:09, 3 Septembrie 2011
ITM (cu privire la personal....)
garda financiara(cu privire la scopul pentru care se refuza acest lucr,respectiv de fac evaziune fiscala...si de a nu plati contributiile aferente asig. sociale corespunzatoare grilei personalului cu studii superioare si al salariului minim pe economie pentru acest tip de salariati...)
Cu stima,
Multumesc pentru raspuns.
Sunt absolvent al cursurilor unei facultati la FR, cursuri care sunt considerate de Ministerul Invatamantului... drept neacreditate. Urmare a acestui fapt urmaresc solicitatea a unor raspunsuri din care sa reiasa clar pozitia institutiilor abilitate sa controleze legalitatea incadrarii mele pe un post ce necesita studii superioare. Logic acestia trebuie sa cunoasca raspunsu solicitarii mele inainte ca eu sa o redactez. Practic si Ministerul Muncii... si Inspectia Muncii m-au indrumat catra Ministerul Educatiei... Ma gandesc insa ca inspectorul de munca nu isi va permite, la fel ca superiorii sai, sa imi propuna sa intreb Ministerul Educatiei daca cursurile absolvite erau acreditate, sa ii prezint raspunsul primit, iar el sa decida legalitatea incadrarii mele in baza acestui raspuns.
Concret,unde lucrati,in sectorul bugetar?Ati absolvit ID Spiru Haret?
FR Spiru Haret promotia 2008, se pune problema incadrarii mele la o institutie bugetara.
Nu sunt interesat de pareri asupra acreditarii (am invatat legislatia respectiva fara sa vreau, in plus am raspuns clar de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta - nefavorabil).
Multumesc pentru ajutor.
.....pai atunci se complica putin lucrurile...
In esenta trebuie sa tineti seama de urmatorul aspect: nimeni nu va fortat sa va inscrieti la aceste cursuri, iar derogand de la principiul de drept potrivit caruia numeni nu este prohibit sa nu cunoasca legea...atunci sansele dumneavoastra de a obtine un raspuns favorabil si care sa tina loc de decizie(ori ce anume doriti dumneavoastra-inscris oficial) nu poate sa va aduca mari sanse de izbanda.
Din punctul meu de vedere nu conteaza ce cursuri ati urmat ori ce anume s-a intamplat acolo, atata timp cat stiati si mai ales trebuia sa constientizati ca acele cursuri nnu va pot fi de folos ,urmare a faptului ca u erau acreditate, nu vad cum anume un angajator poate fi obligat sa va modifice incadrarea in functie ori sa va avanseze atata vreme cat nu aveti documente justificative care sa ateste absolvirea acestor studii (diploma, certificat, etc...)
Cu respect,

Alte discuții în legătură

Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale - minister andr44u andr44u Buna seara. Va expun urmatoarea situatie. Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)