avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru Rovinieta desi e platita dar nu am inreg ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru Rovinieta desi e platita dar nu am inreg numerele noi

Am primit azi 01.09.2011 prin curier un proces verbal de constatare a contraventiei privind valabilitatea rovinietei intocmit de agentul x la data de 16.08.2011 iar contraventia era din data de 24.02.2011 .
Dupa cum mi-am dat seama, eu am cumparat masina in 2010 cu rovinieta platita pana in decembrie 2011, am inmatriculat-o pe numele meu si bineinteles ca s-au schimbat numerele fiind alt judet,acum din cate am citit eu trebuia sa stiu in acel moment ca rovinieta nu mai este valabila si trebuia sa ma duc la CNADN* sa platesc o taxa si sa depun un formular sa ma bage in baza lor de date cum ca rovignieta este platita.
Ceea ce nu inteleg eu si poate dumneavoastra ma ajutati sunt urmatoarele puncte:
* de ce e vina contribuabilului ca sistemele lor nu sunt conectate
* de ce trebuie sa platim o taxa pentru a se vedea ca am platit deja acel"serviciu"
* in PV se specifica ca au o asa numita poza care e tinuta timp de 6 luni la sediul lor,acum din cate stiu eu nu prea au cum sa probeze acea poza doar pt simplul fapt ca o informatie de acel gen se tine in format electronic si nu Locativ
* de asemenea in afara de amenda specificata in PV mai exista si o asa numita Instiintare plata pentru "contravaloarea tarifului de despagubire' ceea ce mie nu imi spune absolut nimic si poate ma ajutati

Nu cred ca este vreo cale de a nu platii amenda dar poate le sugeram domnilor de la aceste agentii ca nu e ok sa aiba un sistem platit din banii nostrii care sa fie contra noastra spre a face ei mai multi bani.

Va sunt recunoscator daca imi puteti da un raspuns.
Cel mai recent răspuns: mesteriqa , utilizator 15:29, 2 Septembrie 2011
1.amenda se prescrie in 6 luni........deci s-ar putea sa aveti o sansa
2.legal este si tariful de despagubire...vezi www.cnadnr.ro sau www.cestrin.ro
3.amenda este pe masina(serie sasiu) deci intr-un eventual proces aveti 99% sanse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa rovinieta dupa ce am vandut masina Aaprilie Aaprilie Azi, 26.04.2012 am fost instiintat ca am fost amendat pentru ca in 23.11.2011 am circulat fara rovinieta!!! X-( In instiintare este precizata valoarea amenzii ... (vezi toată discuția)
Lipsa rovinieta, amenzi consecutive discover discover Buna ziua , sunt administrator la o sc de transport marfa si azi am gasit in tocul portii ( nu in cutia postala , desi sunt doua ) doua p/v de constatare a ... (vezi toată discuția)