avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa ma ajutati cu un raspuns...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa ma ajutati cu un raspuns...

In timpul desfasurari divortului fosta sotie a intrat in apartamentul comun si a sustras bunuri cumparate in timpul casatoriei fara a exista hotarare de partaj...am depus plangere la politie in martie 2010 si pana in ziua de azi nici macar nu am primit raspuns...Ce parere aveti despre situatie si daca este in regula ca in acest timp sa nu fie solutionata plangerea prealabila si masurile care ar trebui sa se ia avand in vedere ca a fost ajutata de inca 5 persoane.
Cel mai recent răspuns: clau82 , utilizator 20:59, 6 Septembrie 2011
fiind bunur comune in devalmasie are dreptul sa le foloseasca, ca si dvs. nu este furt.
in locul dvs as inventaria bunurile lipsa si apoi as solicita instantei sa oblige sotia la plata contravalorii in bani a cotei dvs parti stabilite cf partajului.

nu aveti nici o sansa cu plingerea penala deoarece nu este infractiune, dvs neavind un drept de proprietate deplin asupra lor, nici macar o cota parte. bunurile sunt ale dvs in aceeasi masura ca si in cazul sotiei.
inseamna ca in Romania nici macar autoritatile nu stiu sa incadreze fapta... De la "Relatii cu publicul" mi-au spus ca fapta savarsita (in conditiile in care erau bunurile in apartamentul comun si s-au sustras atat in lipsa mea cat si si fara acordul meu ) fapta se incadreaza la "furt"
problema este ca au intocmit un dosar penal care il tin in Parchet fara a se pronunta....ar putea fii incadrata fapta si la "abuz de incredere" apartamentul era pe numele la amandoi (al meu si al fostei sotii iar creditul ipotecar pe numele meu)...In conditiile in care nu am putut inchiria apartamentul din cauza ca au fost sustrase aceste bunuri(mobila si electrocasnicele) ...in ce conditii imi pot recupera prejudiciul cauzat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustragere acte de catre sot michaeljohnston michaeljohnston mi-au disparut de la domiciliu actelede proprietate ale casei,separe ca au fost sustrase de sot;as dori sa le declar nule cum procedez?de unde pot solciita un ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti 71Ica 71Ica buna ziua, fostul sot a sustras din imobil bunuri comune iar politia spune ca nu poate sa faca nimic, oare chiar nu pot?? (vezi toată discuția)