Buna ziua! Ma numesc Adina si am o intrebare.In 2 mai 2011 am ramas fara serviciu datorita disponibilizarii dupa 4 ani de lucru . In data de 17 iunie 2011 m-am reangajat la o alta firma pe perioada nedeterminata de timp. De o luna si jumatate am aflat ca sunt insarcinata . Intrebarea mea este ce drepturi am referitoare la concediul prenatal si concediul ptr intretinerea copilului daca intre cele 2 locuri de munca apare aceasta intrerupere de o luna si 15 zile ? Mentionez ca ar trebui sa nasc undeva la inceputul lunii martie .
1. perioada luata in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru CCC este martie 2011 - martie 2012.
In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate, timp de 12 luni ,venituri supuse impozitului pe venit pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.
2. in perioada 02.05 - 17.06.2011 ati fost in somaj?
Ce pot face in aceasta situatie ? Pot plati la CAS suma ptr perioada in care nu am lucrat ? Mi se pare o aberatie sa nu beneficiez de CCC in conditiile in care am peste 12 ani vechime pe cartea de munca cu nici macar o zi de concediu medical si doar aceasta intrerupere de o luna si jumatate .
Chiar daca platiti darile la stat tot nu puteti beneficia de indemnizatie ..legea prevede clar conditia necesara acordarii acesteia : realizarea de venituri supuse impozitului pe venit ... venituri in sensul prevazut de OUG nr.111/2010.