avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate

Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc!
După naştere ai dreptul la un salariu mediu pe unitate, plătit de angajator, pentru naşterea fiecărui copil. Daca nu eşti salariată, de acest drept poate beneficia soţul tău.
În cazul în care există deja un Contract colectiv de muncă la nivel de unitate sau, după caz, acorduri privind relaţiile de serviciu, asigură-te că această prevedere este inclusă în respectivul contract. Daca nu există un Contract Colectiv de muncă la nivel de unitate, fă o cerere scrisă către angajator în baza Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pe anii 2011-2014, art. 51, anexând certificatul de naştere al copilului şi vei beneficia de salariul mediu pe unitate.

Baza legală: Art. 51 Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pe anii 2011-2014

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 3 Septembrie 2011
Daca nu există un Contract Colectiv de muncă la nivel de unitate, fă o cerere scrisă către angajator în baza Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pe anii 2011-2014, art. 51,


CCMN si-a pierdut valabilitatea la sfarsitul anului 2010.
Va puteti raporta la reglementarile interne sau CCM ramura la care este arondata unitatea.
CCMN la care ati facut referire in mesajul dvs nu este valabil , intrucat nu a intrat in vigoare ... asa cum vi s-a mai spus, de acordarea unui ajutor de nastere veti putea beneficia numai daca aceasta este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului dvs sau in regulamentul intern al acestuia ori este inclus in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca unic la nivel national iuliastef iuliastef Buna ziua Contract colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 nu exista sau nu a intrat in vigoare . Este adevarat ? Stiti ceva ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti pentru mamele care au nascut lucialuca lucialuca Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)