Imi pare rau sa va spun , trageti ponoasele greselilor pe care le-ati facut asa cum de fapt recunoasteti si dumneavoastra. Prima intrebare e daca fata va vrea ( sa va intilniti cu ea , sa vorbiti cu ea, sa va plimbati cu ea, sa-i dati ceva, etc....) .Daca da, e bine se poate rezolva in instanta ,daca mama iei ii interzice s-au va interzice sa va vedeti. Daca fata nu vrea sa se intilneasca cu dumneavoastra ,nu aveti ce sa faceti ,trbuie sa-i respectati dorinta .Referitor la pensia ,alimentara ,Dumneavoastra aveti obligatia prin lege sa platiti lunar cota parte din venituri ,ce fac cu banii si unde se duc e treaba lor, dumneavoastra v-ati achitat de obligatie. In cazul in care dumneavoastra nu faceti dovada ca ati platit aceasta pensie lunar, sunteti pasibil de pedeapsa cu inchisoarea , asa ca nu e de joaca .Tot deauna sa trmeteti pensia cu mandat ,in acest fel putind face dovada. #-o
Problematic a scris:
Sunt divorțat de aproximativ 5 ani, (fosta soție fiind in Italia si nemaivoind sa revină in tara.)
am căzut de acord la o vina comuna (greșeala mea, am făcut-o ptr fetita care voia cu maica-sa)
Maica-sa neputând atunci sa o ia in Italia am căzut de acord ca fata sa rămână la un tutore (un frate de al ei).
Ok pana aici:
Apar dupa asta probleme de genul
- nu mi s-a permis sa vad fiica
- nu mi s-a permis sa sun
- nu mi s-a permis nici măcar însoțita sa ies cu ea.
(Am înghițit și asta.)
Acum un an tutorul a dat fata la maica-sa in Italia, fără vreun temei legal caci el a rămas in tara si in continuare e tutor.
Nu s-a sesizat nimeni, nici protecția copiilor ... nimeni.
Eu ma achit (de aiurea) lui cu pensia alimentara.
Ok si asta,, vine acum însă o înștiințare de proces cum ca sa mi se transmită de la servici toate veniturile pentru majorarea pensiei.
O pensie care habar nu am unde se duce si unde s-a dus pana acum, caci maica-sa (din cate am aflat) in loc sa dea si ea pensie cum s-a stabilit, ia primeste una de la statul italian pentru creșterea copilului, (trimis de tutor habar nu am cum) deși copilul, legal, nu este încredințat ei, nu m-ar deranja daca as avea cel putin drept la vizite, sau sa o vad, dar nu e si nici nu are cum sa fie.
Incă o nedumerire, fata are 15 ani dacă e de dat in judecata pentru drepturi, nu ea trebuia sa o faca ?
Caci legea (din cate am văzut) specifica ca după 14 ani copilul trebuie sa dea in judecata pentru drepturi si nu tutorul.
Legal, ce pot sa fac ?
In primul rand, cui i-a fost incredintat minorul spre crestere si educare? Tutela asupra minorei s-a facut in legal sau verbal? cine a facut cererea de chemare in judecata, si cine a semnat-o daca fosta sotie este plecata din tara?
Cererea de chemare in judecata a fost facuta de tutore (in fine, facuta de ex si semnata de el, am aflat recent ca nici nu se va prezenta angajandu-si unr eprezentant) , a semnat-o probabil pentru ca e unicul imputernicit, fosta sotie este si acum plecata din tara legal nu are nici ea drept asupra copilului (la fel ca si mine)
Minorul a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca spre crestere si educare tutorelui, numai ca de un an nu mai este la el, (nu stiu cum se face ca totusi o reprezinta pentru ca fata nu mai locuieste cu el ci la ex in Italia desi prin hotararea judecatoreasca nu i se atribuie defel copilul ei, ci tutorelui)
as avea mai multe intrebari:
Am cel putin dreptul sa cer vizitel lunare ?
Cine trebuia sa faca cererea ? De ce nu a facut copilul ? dupa varsta de 14 e in drept sa o faca. (sau nu ?)
Cum se poate ca un copil aflat in incredintarea tutorelui sa plece ln alta tara, desi legea nu i-a acordat-o ei ?
[despre pensie nu am facut niciodata caz,, se poate verifica usor datorita faptului ca se trimite direct din salar de la institutie, exista inregistrari lunar in contabilitate
As putea cere o verificare daca ex a facut acelasi lucru ? cum ? ]
Domnule, stiti ce este grav: ca in calitate de parinte ati acceptat ca propriul copil sa fie incredintat altei persoane decat mama sa ,prin hotarare judecatoreasca, acest lucru dand nastere la fel de fel de supozitii! Va cam descalifica intr-un fel aceasta indiferenta fata de propriul copil. Ar fi bine daca ati formula o actiune de incredintare a minorei, ca sa va reparati intr-un fel greseala facuta.In ceea ce priveste cererea de chemare in judecata, minora nu avea capacitatea prevazuta de lege de a intreprinde ceva. Faptul ca minora a fost incredintata acelei persoane prin hotarare judecatoreasca, totul este legal ca aceasta este langa mama sa de 1 an.Ceea ce puteti face, sa cercetati si sa vedeti cine a fost mandatat sa formuleze acea cerere de chemare in judecata si sa semneze in locul reclamantei. Are tot dreptul, orice cetatean, sa-si aleaga aparator cand se afla in fata instantei de judecata.
Nu cred ca ati inteles tot substratul
Am fost de acord pentru tutore (am cazut toti la intelegere mutuala) doar pentru ca locuia in oras, la cateva blocuri distanta de mine, am gandit ca va fi simplu de vizitat (m-am inselat, dar nu a dost chiar rau, tot am reusit sa o vad la scoala daca acasa nu s-a putut)
Am mai facut asta pentru inca o problema: mama (ex) ar fi pierdut definitiv dreptul la fata pierzand procesul si vointa fetei fiind expres - cu mama, as fi incurcat lucrurile mai rau pentru ca mama iesea clar vinovata daca se judeca ok in instanta, de aia am pus alt motiv de divort
Ea ar fi pierdut procesul intrand clar la abandon de familie, (exact asta a si fost) dar la vremea respectiva am zis sa nu fac rau nimanui, a fost, a fost, duca-se, fiecare cu viata sa (i se stricau si actele incepute acolo, pierzand aproape totul si trebuind sa o ia de la capat) drept ptr care am dat un simplu divort (pe alte motive) doar ca sa nu o incurc cu nimic.(greseala cea mai mare)
La parasirea tarii (mai ales ca e de lunga durata) ar fi trebuit sa fiu instiintat (???)
Din cate stiu parca se cerea asa ceva, n-am fost instiintat de absolut nimic,niciodata, lucrurile dupa divort au mers groaznic, mi s-a restrictionat orice acces catre fata (liucru ce a indepartat-o, si cu ajutorul ei (banuiti probabil de ce mai ales cand e vorba de atractia strainatatii)
De un an habar nu mai am de nmic, am stiut ca a plecat din alte surse dar am tacut tot gandindu-ma ca e in interesul fetii.
Toate aceste lucruri m-au facut sa tac, dar nu mai pot.
Tutorele nu cred ca avea dreptul sa instraineze copilul, cel putin sa fiu instiintat, lucru care nu sa intamplat niciodata, ea era sub verificarea celor de la protectiei copiilor (care ar trebuit sa urmareasca niste lucruri mai ales parasirea tarii sau darea ei catre mamei fara ca eu sa am habar de nimic)
Cum se poate asa ceva daca legea s-a pronuntat clar in privinta asta - adica la tutore, (pentru amandoi) ?
In plus desi fata nu mai e cu el (nici macar in tara) cum se poate sa faca niste demersuri de pensie, cand mama ia nu stiu ce suma acolo pentru ea, ca si cum fata ar fi data ei dar nici pomeneala de asa ceva (tocmai ca sa fie bine pentru toti)
Au incalcat regula nescrisa de tot, drept ptr care sunt ofticat putin deoarece cred ca se fac niste magarii .
Sfaturi ?